• Antun Kljenak, kandidat HSP-a za Europski parlament


  dr. sc. Antun Kljenak

  Prim. dr. sc. Antun Kljenak, dr. med., specijalist dječje kirurgije

  rođen je 15. studenoga 1963. u Zagrebu. Završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Pripravnički staž (KBC Zagreb) obavio je 1989. – 1990. Državni ispit položio je 22. listopada 1990 , te je uspješno završio postdiplomski studij “Javno zdravstvo “ (1989. – 1991). Na specijalizaciji dječje kirurgije bio je za potrebe Klinike za dječje bolesti Zagreb od 1. travnja 1992. do 31.7. 1996., specijalistički ispit iz dječje kirurgije položio 9. srpnja 1996. Odlukom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Antun Kljenak stekao je naslov primarijus, a u listopadu 2010. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarsku tezu “Problematika prevencije opeklina u djece” i stekao naslov magistar znanosti. 2012. godine stječe naslov doktor znanosti.  Godine 2003. diplomira na The George Washington University, Columbian College of Arts and Sciences: Tranformational Leadership. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992., te je dobitnik više prestižnih nagrada: Nagrade grada Zagreba 2004. godine, poljske nagrada za kirurgiju Nikola Kopernik , nagrade za izvrsnost Debrin leptir, Diplome HLS-a, Zahvalnice Hrvatskog liječničkog zbora, Zahvalnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa 2004, Zahvalnice DEBRA 1988. i drugih nagrada i zahvalnica. Antun Kljenak studijski je aktivno boravio u inozemnim medicinskim klinikama : Sveučilišna bolnica Catania; Department of Plastic Surgery, Yale University, New Haven, Children’s Hospital New Haven 1994; New Floating Hospital, Dept. of Ped. Surg., Boston, U.S.A. 1994; Hospital for sick children, Toronto, Kanada. Stručno se usavršava iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije 1997. godine u Londonu uz mentorstvo Dr. B. Mayou-a, – St. Thomas Hospital, Lister Hospital, Hospital for sick children Great Ormond Street.. Autor je filmova:Zagreb Surgical Reconstructive Procedure – autorski film o vlastitoj metodi operacije šake, premijerno prikazan u Stockholmu, potom u SAD-u, Chileu, Engleskoj i drugdje, Zagreb suzama vjeruje- dokumentarni film o djeci žrtvama rata premijerno prikazan na simpoziju povodom 10-godišnjice raketiranja Dječje bolnice,Meeting the challenges – film o projektu DEBRA 2006.,Debra Imagine- autorski DVD film 2006.,Tragovi u pijesku- autorski DVD 2006.; Amini Mungu-autorski film 2007. Dragovoljac domovinskog rata- ratni staž od 30. lipnja 1991./Narodna zaštita, a potom bataljunski liječnik 102. brigade HV-a (ratište na Kupi jesen/zima 1991/1992.). Godine 2006. upisao na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu petogodišnji studij teologije.

  Dr. Antun Kljenak zaposlen je u Klinici za dječju kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 38 znanstvenih i stručnih radova, a rezultate svojih istraživanja prikazao je na više od 100 tuzemnih i inozemnih kongresa.

  Poruka biračima:

  Prijateljstvo sa svijetom – život u Hrvatskoj!  – moj je životni moto. Kao službeni glasnik HSP-a zajedno s dr. Draženom Horvatom uz potporu našeg flamanskog dobrog prijatelja Filipa Dewintera, neformalnog vođe desničarske euroskeptične grupacije zastupnika u Europskom parlamentu imao sam priliku dobro upoznati se s radom Europskog parlamenta. Izravni, prijateljski i plodni  razgovori s Filipom Dewinterom, članovima Vlaams Belanga, Slobodarske stranke te  liderom Nacionalne fronte na čelu s  Jean-Marie Le Penom u europskom kabinetu Le Pena ostat će mi u pamćenju duboko urezano  kao  primljeno prijateljsko upozorenje da će Hrvati u novom europskom i svjetskom poretku koji netremice gazi slabije ili malobrojnije morati uvijek biti i ostati  budni i oprezni, spremni dosljedno i cjelovito štititi hrvatske nacionalne interese.

  U Europskom parlamentu, u toj  košnici različitih europskih interesa, u tom središtu pohlepe i sebičnosti sačuvaj nas Bože naš  prvenstveno od nas samih, od zastupnika SDPHNSIDSHDZ-a i sličnih koji su spremni za nekoliko novčića prodati hrvatske svetinje!

  Zato razumni biraču, povjeri svoj glas listi HSP i dr. Kljenku ako držiš da smo dostojni te obveze. Bog i Hrvati!