• Mira Antić, kandidatkinja HSP-a za Europski parlament


  Mira Antić

  Rođena sam 1956. u Zadru, odrasla u mnogobrojnoj obitelji gdje su moralne vrijednosti uz rad , red i sigurnost odredile mene kao osobu. Po struci sam pravnica, zaposlena, udana i majka četvoro djece. Volim se voziti biciklom na posao jer tada osvješćujem savršenstvo prirode i zahvaljujem Bogu na svim darovima kojima me je obilato podario. Igram odbojku na pijesku dugi niz godina po snijegu i suncu na Jarunu, radi igre, nadmetanja i druženja. Uz igru volim i pjesmu. Zato pjevam u crkvenom zboru, a kaže se tko pjeva – dvostruko moli.

  Razvidno je svakom iz  navedenog koje ću vrijednost zastupati u Europskom parlamentu. To su moralne odrednice kršćanstva koje ne trebam nabrajati, a koje „nova“, a ostarjela Europa gazi i uništava. To je i ljubav prema zavičaju, domovini i obitelji kao korijenu na kojem dalje izrasta, lista i cvijeta filozofija raznolikosti života. Osoba bez korijena nema sigurnost te baulja tražeći ju u „novinama“ . Nažalost, sve je više onih koji nisu imali dom , domovinu i obitelj pa sada očekuju da će im to biti Europska unija. Suprotno onima koji Europsku uniju slikovito  vide kao mladu lijepu djevojku koju žele osvojiti, ja ju vidim kao ostarjelu lijepu i njegovanu  eskort damu koju je uništio hedonizam ,relativizam i liberalizam. Oko nje skupili se  njezini makroi koji je pokušavaju „takvu i sada“ prodati naivnima. A među njima smo i mi Hrvati.

  Budući da sam bila protiv ulaska Hrvatske u EU, ne mogu u Europskom parlamentu biti za, već protiv:

  – donošenja europskog Ustava,

  – pretvaranja saveza država u nadnacionalnu tvorevinu- saveznu Europu- u  kojoj šačica političara odrođena i birokratizirana određuje kako ćemo živjeti , što ćemo jesti i kako ćemo jedino smjeti misliti i to u ime onih i za one, skrivene ,nevidljive, a s pravom moći satkane od novca, otetog od naroda i sirotinje. Pod krinkom demokracije  događa se i  događat će se diktatura manjine. Zar se zato ginulo i stvorilo državu? Da opet imamo maćehu? I trebamo zato  biti sretni?

  – glomaznog birokratskog aparata EU,

  – prekobrojnih i nerazumljivih uredbi, direktiva, naputaka, deklaracija, sporazuma,ugovora

  – europskog hedonizma, relativiziranja obitelji i kršćanstva, uspostave dominacije novca kao  moralne vrijednost.

  Mnogi će postaviti pitanje zašto Hrvatska stranka prava koja je bila   protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju ide sa listom kandidata za izbor članova u Europski parlament. Zato što je to jedini legitimni način da se u Europskom parlamentu čuje kritika o EU, da se pokušaju štititi nacionalni interesi Hrvatske i da ne bude jednoumlja od strane hrvatskih parlamentaraca koji sve  prihvaćaju bez zadrške i propitivanja.

  Jedan član Europskog parlamenta  sigurno ne može promijeniti sustav funkcioniranja Europske unije, ali može imenovati stvari pravim imenom, upozoravati na nelogičnost i neprincipijelnost. Jedan po jedan član, jedan po jedan čovjek i više žena odjednom- dok se ovako ustrojena Europska unija ne raspadne kao bivša Jugoslavija.

  Često se u javnosti postavlja i pitanje da li europarlamentarac treba znati strane jezike?Jasno je svima da je svako znanje vrijednost. Tako čovjek koji govori i poznaje više jezika obrazovaniji je od onih koji ne znaju druge strane jezike. Međutim, u Europskom parlamentu nije najvažnije na kojem jeziku govorite već tko govori i što govori.

  Kao kandidatkinja za Europski parlament poručujem:

  Svi koji slično razmišljate kao ja, koji znate što je dom i domovina, koji  nosite Hrvatsku u srcu,  koji ste se za nju borili, koji ste za rad, red, sigurnost, solidarnost, koji ste bili i jeste protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju izađite na izbore, zaokružite  listu HRVATSKE STRANKE PRAVA (broj 15) i kandidatkinju Miru Antić, jer će se tako i Vaš glas ćuti u Europskom parlamentu.

  BOG i HRVATI!