• Pejo Trgovčević, kandidat HSP-a za Europski parlament


  Pejo Trgovčević
  Životopis

  OSOBNI PODACI

  Pejo  Trgovčević

  Datum rođenja:  03.11.1962.

  Mjesto rođenja: Derventa, BiH

  OPĆA I STRUČNA NAOBRAZBA

  1977.-1981.   SSS  Centar za jezike Zagreb

  1982.-1986. Teološki fakultet Sarajevo

  1999.-2oo3. Fakultet prometnih znanosti Zagreb

  RADNO ISKUSTVO

  1986.-1995. ZET Zagreb referent sigurnosti prometa

  1995.-2oo1. Nastavnik OŠ Braće Bobetko Sisak

  2001.-2003. Gradonačelnik grada Petrinje

  2003.-2007. Zastupnik u Saboru Republike Hrvatske

  2007.-2009. Diplomatski predstavnik RH u BiH

  2009.-           Direktor „Komunalac Petrinja doo“ Petrinja

  ZNANJA I VJEŠTINE

  Poznavanje rada na računalu

  Poznavanje stranih jezika, engleski i njemački u govoru i pismu


  Hrvatska stranka prava na nadolazeće izbore za Europski parlament izlazi s namjerom da se u Europskom parlamentu čuje drugi i drugačiji glas i razmišljanje od onoga što zastupaju i HDZ i SDP.

  HSP je izašao na ove izbore kako bi omogućio da 40% birača koji su na referendumu bili protiv ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju, dobiju zastupnike koji će zastupati i njihovo stajalište. Mi znamo da su u Europskom parlamentu pučani i socijalisti u velikoj koaliciji, što znači da ako prođu HDZ i SDP sa svojim koalicijskim partnerima, oni će također biti u koaliciji. Mi želimo da se u Europskom parlamentu čuje i glas onih ljudi koji su rekli NE EU. U Europskom parlamentu hrvatski zastupnici moraju znati zaštititi hrvatske nacionalne interese, a to su kandidati HSP-a.

  Prije nekoliko dana, HSP-u je podršku dao i europarlamentarac g. Bruno Gollnisch, podpredsjednik francuske Nacionalne fronte, koji je došao upozoriti da ne srljamo kao guske u maglu te istaknuo da ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju ne postavlja samo materijalno pitanje, već i pitanje nacionalne neovisnosti.

  Kao zastupnici u Europskom parlamentu, mi ćemo se najviše zalagati da se zaštite nacionalna dobra Republike Hrvatske, da se Hrvatska ne nađe u pozciji da postane objekt Europske unije te da Hrvatska ne završi kao geografski pojam u karti Europske unije.

  Ovom prigodom pozivam sve birače da izađu na izbore te da svoj glas daju HSP-u, kao jedinoj opciji koja će uistinu zastupati interese Hrvatske u Europskoj uniji, a ne interese Europske unije u Hrvatskoj, kao što će to morati biti kanidati HDZ-a ili SDP-a jer oni imaju iste poglede i razmišljanja što se tiče politike Europske unije.