• HOS je naš PONOS: NIZAK UDARAC DOMOVINSKOM RATU! Ministarstvo kulture ODBILO otkup knjiga Damira Markuša i Damira Plavšića!


  Zanimljivo je da “Centar za ženske studije Zagreb“ vodi Nadežda Čačinović koja je član vijeća za odabir kome će Ministarstvo otkupiti knjige. Naravno, knjiga Miljenka Jergovića: “Sarajevo, plan grada“ je toliko vrijedna da su mu otkupili knjiga u ukupnom iznosu od 29.575,00 kn.

  markuš plavšić knjige

  Tko se boji vukovarske istine i tko smatra da šira javnost ne bi trebala doći do svog primjerka? Ministarstvo kulture koje je ove knjige odbilo otkupiti! Odbijenica koju su autori dobili na svoje adrese potpisana je od strane pomoćnika ministra kulture, Vladimira Stoisavljevića osobno.

  Za knjige “58“ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca i “Ne plači, moj dobri Anđele“, autora Damira Markuša i Damira Plavšića, hrvatskih branitelja, znalo se satima stajati u redovima na promocijama kako bi brojna publika dobila svoj primjerak. Unatoč činjenici da knjige branitelja nisu novost te da se bivši ratnici s lakoćom laćaju pera onako kako su se latili puške, za ovim knjigama nastala je prava pomama, kako po Hrvatskoj tako i po inozemstvu. Zašto? Zato što je riječ o autentičnim braniteljima Vukovara koji, osim svojih osobnih impresija, donose i do sad nepoznate činjenice, podatke i brojke, ali i odgovore na brojna, godinama postavljana pitanja.

  Tko se boji vukovarske istine i tko smatra da šira javnost ne bi trebala doći do svog primjerka? Ministarstvo kulture koje je ove knjige odbilo otkupiti! Odbijenica koju su autori dobili na svoje adrese potpisana je od strane pomoćnika ministra kulture, Vladimira Stoisavljevića osobno, donosi dnevno.hr
  – Vjerojatno ove dvije knjige ne trebaju biti u hrvatskim knjižarama jer su dokumentaristički vrlo vrijedne, domoljubne i istinite, a tendencija ove vlasti je da se Domovinski rat zaboravi te da se omalovažava žrtva koju su hrvatski branitelji utkali u stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske – mišljenja je Damir Plavšić, jedan od autora koji je dodao i ovo:
  – Istovremeno su otkupili knjigu “Seksualnost u Europi dvadesetoga stoljeća“ a koju je izdala gay udruga “Zagreb Pride, Istraživanje i izdavaštvo“, autora Dagmara Herzoga u ukupnom iznosu od 12.750,00 kn. Zanimljivo je da je pomoćnik Ministra Vladimir Stojsavljević autor jednog romana s gay tematikom te da je sudjelovao u gay povorci u Zagrebu. Također su otkupili knjige “Žene i politika: feministička politička znanost“ koju je izdao “Centar za ženske studije Zagreb“ u ukupnom iznosu od 14.450,00 kuna.

  Zanimljivo je da “Centar za ženske studije Zagreb“ vodi Nadežda Čačinović koja je član vijeća za odabir kome će Ministarstvo otkupiti knjige. Naravno, knjiga Miljenka Jergovića: “Sarajevo, plan grada“ je toliko vrijedna da su mu otkupili knjiga u ukupnom iznosu od 29.575,00 kn.

  No, unatoč svemu, branitelji – pisci ovu nepravdu ne smatraju porazom i kažu:
  – Ovo nam je novi poticaj da još žešće nastavimo našu borbu protiv omalovažavanja hrvatskih branitelja i zaborava Domovinskoga rata.

  markuš plavšić

  IZVOR:Dnevno.hr
  Foto: Željko Sas