• HSP OMIŠ: Lista Saveza za Hrvatsku je braniteljska lista.


  hsp omiš

  Izvješće s  konferencije za tisak HSP Omiš.

  Razlog sazivanja današnje tiskovne konferencije je aktivno uključivanje udruge HVIDRa (hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata) podružnica Omiš u političku kampanju za europarlamentarne izbore. Naime udruga HVIDRA podružnica Omiš , unatoč upozorenjima od strane Hrvatske stranke prava, već danima na svojim službenim facebook stranicama agitira da se na predstojećim europarlamentarnim izborima glasa isključivo za jednog branitelj (Ivicu Tolića) i isključivo za jednu političku opciju (koju predvodi HDZ) .
  Hrvatska stranka prava želi upozoriti da na europarlamentarne izbore izlazi više branitelja na raznim listama , primjerice na listi Saveza za Hrvatsku je čak osam hrvatskih branitelja , te je neprimjereno da se znak i simbol HVIDRe stavlja na plakat samo jednog od njih.
  Udruga HVIDRA je nestranačka tj. nadstranačka organizacija , časnih ljudi stradalnika Domovinskog rata , koja i u miru daje svoj veliki društveni obol , kao primjerice posljednjih dana u sakupljanju pomoći za poplavom pogođena područja domovine , ali isto tako je u svojoj biti apolitična i predstavlja stradalnike Domovinskog rata različitih političkih razmišljanja i opredjeljenja , te bi aktualno vodstvo HVIDRe u Omišu to moralo uzeti u obzir.
  Danas su ovdje na konferenciji prisutni ratni zapovjednici sa ovog područja i svi redom su stradalnici Domovinskog rata i ne slažu se sa ovim potezom aktualnog vodstva HVIDRe u Omišu.

  Tražimo da se uklone promidžbeni materijali određene političke grupacije sa službenih stranica HVIDRe Omiš , posebice da se sa promidžbenog plakata HDZ-a ukloni službeni logo Hvidre Omiš , te da aktualno vodstvo Hvidre Omiš sa istih stranica uputi službenu ispriku.

  Sa poštovanjem ,
  Miljenko Vukasović
  Predsjednik podružnice HSP-a Omiš