• KAportal danas – Kurir.rs jučer, isto stanje drugo PAKIRANJE.


  križ branitelji
  Na KAportalu osvanuo je naslov „Branitelji Domovinskog rata danas i antifašistički borci nekad – isto stanje drugo pakovanje“ autora Tihomira Ivke u kojem spomenuti autor hrvatske branitelje i njihov prosvjed ispred ministarstva branitelja u Zagrebu uspoređuje s ponašanjem i statusom zločinačke komunističko-partizanke kamrile koja je uživala sve povlastice koje su mogle biti i bile u komunističkoj Jugoslaviji.
  Sam naslov koji je odabran jasna je aluzija i namjera autora da hrvatske branitelje „zapakira“ u isti koš s partizanskim zločincima, pri tomu koristeći i srbizme.

  Kako i sam autor naziva svoju kolumnu „Retrovizor“ isti ne može a ne vraćati se u prošlost iako u istom tekstu poziva Hrvatske branitelje da se okrenu budućnosti a branitelji to i čine jer samo žele zaštititi Domovinski rat i dignitet branitelja. Dok se to u Republici Hrvatskoj ne dogodi ne možemo ni dalje, ni naprijed zahvaljujući tomu što postoje neki ljudi slični ovom autoru koji žele obezvrijediti i Domovinski rat i hrvatske branitelje.
  križ3 branitelji
  Iznošenjem laži i ne istina u svojim pisanijama autor naziva prosvjednike ispred Ministarstva branitelja “šačicom” branitelja koji logoruju ispred ministarstva dok istodobno u daljenjem tekstu spominje petsto tisuća privilegiranih i sto pedeset članaka Zakona o pravima branitelja koji po autoru kolumne samo sjede kod kuće ili „logoruju“ u šatoru i čekaju jedno od svojih „sto pedeset prava“ i po autoru žive kao povlaštena kasta na grbači poreznih obveznika.

  Svatko danas može i ima pravo iznosti svoja stajališta, pa tako i ovaj „autor“ kolumne na KAportalu, ali isto tako mora biti i svjestan odgovornosti za izgovorenu ili napisanu riječ. A prije svega treba znati stvarno stanje i pisati temeljem činjenica.
  križ 2 branitelji
  Ako već proziva branitelje da su u službi pojedinih skupina i da će sve završiti s izborima u čijoj je on službi i koga on zagovara da mu smetaju hrvatski branitelji i njihov prosvjed.
  Kada je već tako, kad već poziva „šačicu“ branitelja i tvrdi da se većina branitelja okrenula ka budućnosti i odmakla od prošlosti, pa promijenimo Ustav, ugradimo u Ustav Domovinski rat i Hrvatske branitelje i završimo s tom pričom.

  Nažalost, ovo nije prvi put da spomenuti autor piše i napada branitelje služeći se lažima i ne istinama iako je bezbroj puta imao priliku čuti pravu istino o zahtjevima branitelja, kao i o problemima koje oni imaju.

  Od braniteljskih Udruga u Karlovcu očekujemo da odgovore na ovakva prozivanja Hrvatskih branitelja i očekujemo od autora kada već piše o ovoj temi pokaže bar malo i osobnog dostojanstva i dužne pažnje prema onima koji su mu omogućili da može pisati u hrvatskom Karlovcu.

  Hrvatska stranka prava
  Povjerenstvo za branitelje
  Veselko Krnjić