• Smjena inspektora Kajkića HDZ-ov je ustupak Pupovcu i ruganje žrtvama Ovčare!


  Svako malo s govornica čujemo: za ovaj zločin nitko nije odgovarao, bilo da se radi o zločinima iz drugog svjetskog rata koje su počinili četnici i partizani nad hrvatskim narodom ili o zločinima iz domovinskoga rata koje su počinili snage velikosrpske politike uz pomoć JNA.

  Pravosuđe umanjuje presude zapovjednicima srbijanskih postrojbi, koji su došli iz Srbije vršiti pobunu u Hrvatsko ( kapetan Dragan), a koji su počinili mnoge zločine.

  Suspenzijama i smjenama se opstruira rad onih koji su za politiku neprihvatljivo daleko došli sa istragama o počinjenim zločinima, kao što je to u slučaju zločina nakon okupacije Vukovara.
  Prošlo je dvadeset sedam godina od početka agresije na Hrvatsku od strana Srbije i JNA kojima se pridružio i dio pravoslavnog življa u Hrvatskoj.

  Jasno je da je istraga došla do koalicijskoga partnera u vladi RH Milorada Pupovca i njegovoga SDSS-a, koji već godinama radi štetu Republici Hrvatskoj i pravoslavnom življu koje poštuju Hrvatsku državu i njezine zakone.

  Imaju li stradalnici domovinskoga rata ikakvu nadu da će doživjeti pravdu i presudu zločincima i njihovim nalogodavcima.
  Ovakvim pristupom Vlade,  koja trguje žrtvama Domovinskog rata i hrvatskim braniteljima s ciljem stabilnosti stradalnici  neće nikada  dočekati moralnu zadovoljštinu.

  Pitanje je i do kada ćemo s ovakvom politikom imati i ovo malo suverenosti.

  Odluka o suspenziji g. Kajkića, nije ništa drugo nego ustupak SDSS-u i HNS-u za stabilnost vlade.

  HSP poziva i proziva vladu g. Plenkovića da prestane s trgovinom na račun Domovinskog rata, Hrvatskih branitelja i stradalnika u Domovinskom ratu.

  Pritisak je na vladu g.Plenkovića od strane koalicijskih partnera, SDSS-a i HNS-a da se V.R.O. Oluja obilježi u prisustvu samo maloga broja uzvanika. Politička pragmatika na djelu se pokazala na način da se opet iskoristilo Hrvatske branitelje za nedostatak političke hrabrosti i donošenja političke odluke.

  HSP podsjeća vladu g. Plenkovića i partnere u vladi SDSS i HNS da je 05.08. dan Hrvatskih branitelja i Domovinske zahvalnosti i dan kada se obilježava V.R.O. Oluja.
  Knin je bio sjedište pobunjenih srba i ništa drugo. Oluja se mora obilježiti u Kninu i u svakoj općini i gradu u Republici Hrvatskoj, poglavito u Zagrebu, glavnom gradu svih Hrvata.

  Dan Hrvatskih branitelja i Domovinske zahvalnosti je nacionalni praznik za sve Hrvatske branitelje koji su porazili ideju velike srbije.

  Bježanje od centralne proslave dana Hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti iz prijestolnice svih Hrvata nije zajedništvo koje ste zdušno prihvatili nakon uspjeha nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu.

  Dosta je bilo ustupaka SDSS-u i HNS-u za “stabilnost” i kako zapjevaše Vatreni “Nije u šoldima sve”

  VESELKO KRNJIĆ
  Član predsjedništva
  Povjerenstvo za Hrvatske branitelje