HSP » VIJESTI » Županijska vijeća » Splitsko-dalmatinska županija » Marijo Popović kandidat za gradonačelnika Splita, Ivan Župić za splitsko-dalmatinskog župana

Marijo Popović kandidat za gradonačelnika Splita, Ivan Župić za splitsko-dalmatinskog župana

Ivan Župić, Marijo Popović, Ivana Gudić, Paul Cota i Daniel Srb

Marijo Popović kandidat je HSP-a za gradonačelnika Splita, a Ivan Župić, predsjednik sinjske podružnice stranke, bit će kandidat za Splitsko-dalmatinskog župana. Na predstavljanju HSP-ovi kandidata za lokalne izbore, nazočili su i HSP-ovi kandidati za izbore Europski parlament: Daniel Srb, predsjednik HSP-a, Paul Cota, načelnik općine Promina i kandidat HSP-a za šibensko-kninskog župana te Ivana Gudić, mlada profesorica iz Splita.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a, kaže da na lokalnim izborima u svim većim hrvatskim gradovima imaju svoje kandidate za župane i gradonačelnike. Tvrdi da Marijo Popović najbolje pokazuje kakvi su njihovi kandidati “mladi obrazovani ljudi, isključivo domoljubne orijentacije pred kojima je sjajna politička i profesionalna karijera”.

Popović je izašao iz HSP-a i prešao u HSP AS gdje je bio predsjednik splitske podružnice stranke, da bi se nedavno ponovno vratio u HSP, a Srb je to objasnio rekavši kako su se u zadnje vrijeme u HSP-u dogodile promjene zbog kojih su ranije mnogi odlazili.

“U zadnje vrijeme su se dogodile promjene koje su dovele do renesanse. Nakon što je HSP AS potpisao trajnu koaliciju s HDZ-om za nas je to postala jedna stranka, a očekujem da se uskoro dogodi i ujedinjenje”, kazao je Srb i dodao da posebno vode računa o mladim ljudima jer su svjesni da na njima ostaje sav teret svih hrvatskih vlada od kraja rata do danas – piše DalmacijaNews.

“Imajući u vidu da se obraćam javnosti na samom početku Velikog kršćanskog tijedna vjerujem da će hrvatski narod znati izabrati one koji će ih časno zastupati slijedeće četiri godine u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Za demokraciju se zna reći ‘da je najgori oblik vladavine’ odnosno najmanje lošim od svih dosadašnjih oblika vladavine. Naš odgovor je demokracija i dalje bez ali bez ‘demokrata’  koji su to samo kada ih treba birati, a kada dođu na vlast ne smatraju se odgovorima prema onima koji su ih birali.

Birači moraju znati prepoznati one koji će ih časno braniti i zastupati njihove  interese, a ne bahate i neodgovorne jer svi ti koji su se smjenjivali ove 23 godine dokazali da nemaju vizije koja će gospodarski osigurati radna mjesta u ovoj županiji.

Zato je moja poruka da se budućnost ove županije može graditi samo s ljudima koji nemaju mrlje u svom životu već su časno kročili kroz njega a tako će i časno braniti interese ove županije. Naša odluka je – naš izbor: Časno sa časnima i desno s jedinom istinskom Hrvatskom strankom prava u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, naglasio je u svom obraćanju Ivan Župić.

Okupljanim novinarima obratio se i kandidat HSP-a za gradonačelnika grada Splita, Marijo Popović.

“Posebnost moje kandidature jest što sam u gradu Splitu najmlađi kandidat najstarije političke stranke. Također ono što je bitno naglasiti jest da sam ja kao kandidat HSP-a uistinu jedini kandidat nacionalne, domoljubne opcije što će naši sugrađani znati i prepoznati. Obveza i odgovornost Hrvatske stranke prava jest staviti se na raspolaganje svojim sugrađanima te im pružiti sve ono što dosadašnje političke elite nisu uspjele.

Ovo nije domovina za koju su tisuće života položene i toliko krvi proliveno. Nedopustivo je da je politička podobnost glavni uvjet za politički uspjeh i kadroviranje. Korupcionizam, klijentelizam i karijerizam su način funkcioniranja u našem gradu već dugi niz godina  te je to potrebno radikalno mijenjati. Sramotno je da mladi nakon završetka škole odnosno fakulteta moraju napuštati grad Split jer nemaju mogućnost zaposlenja.

I dok stotine ljudi svakodnevno u Splitu ostaje bez posla, te tisuće  onih koji rade a ne primaju plaću splitski političari se prepucavaju i poigravaju sa narodom.

Ono na čemu ću graditi svoje djelovanje kao kandidata za gradonačelnika ali i cjelokupni HSP u Splitu jesu temeljna načela na kojima je izgrađena Hrvatska stranka prava ali i hrvatska država jesu vjera, obitelj i domovina protkani poštenjem i moralnošću.

Iako je mnogo političkih neprijatelja koji bi voljeli da smo loši i da ne postojimo na njihovu žalost HSP će iz dana u dan jačati te će biti respektabilan faktor na ovim lokalnim izborima u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji“, zaključio je Popović.