• Intervju: Željko Soldo za Jutarnji list!


  željko soldo

  Željku Soldi sud je priznao pravo na sve naknade koje je primao od Županije. Oslobođen je i u procesu za “bježanje s mjesta nesreće”. U pozadini tih optužbi, tvrdi, stoji politika

  Željko Soldo, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije od 2013. do 2015. godine i bivši član Savjeta za hrvatske branitelje bivše županice Marine Lovrić Merzel, tvrdi kako prema njemu “novi HDZ-ov župan Ivo Žinić i njegovi pobočnici neprekidno vode politiku đona”. Oko Solde je izbila afera zbog visine njegovih primanja koja je imao kao županijski dužnosnik i savjetnik županice te zbog činjenice da je napustio mjesto prometne nesreće u kojoj je razbio službeni županijski automobil. O tim smo temama razgovarali protekli tjedan.

  Zašto na vas idu, kako kažete, ‘đonom’? Zar nisu oni dobili izbore?

  – Točno je, dobili su izbore, ali za župana i dožupane. U Županijskoj skupštini nije bilo novih izbora i HDZ-ova koalicija nije imala većinu koju su žarko željeli. Čestitao sam novoizabranom županu te istaknuo da želim korektno surađivati s njim kao predsjednik Županijske skupštine i da ćemo podržati proračun za 2015. godinu ako bude realno koncipiran, kao i sve prijedloge i projekte koji su u interesu svih stanovnika županije. Moji kolege i ja podržali smo proračun za 2015. i sve ključne dokumente. Napomenuo sam županu da ću biti predsjednik dok budem uživao većinu u Skupštini, a ako izgubim podršku većine u Skupštini, bit ću samo vijećnik. Nakon moje smjene s mjesta predsjednika Skupštine HSP je podržao proračun i za 2016., a jedan od glavnih argumenata za moju smjenu bio je da nećemo podržati proračun za 2015. godinu. Sve je to dokaz da smo bili politički dosljedni i korektni.

  Trgovanje mandatima
  Nije li legitimno pravo pokušati osvojiti većinu u Županijskoj skupštini?

  – To je legitimno pravo, ali ne podmetanjem i insinuacijama na račun onih koji vam nisu politički po volji u tom trenutku. Nakon moje smjene pozvao sam DORH i USKOK da istraže cijeli slučaj i ispitaju je li u svemu tome bilo elemenata političke trgovine i mogućeg trgovanja političkim utjecajem.

  To su teške optužbe.

  – Većinu u Županijskoj skupštini aktualni je župan ostvario s vijećnicima koji su bili kandidati na SDP-ovoj koalicijskoj listi koju je nosila bivša županica Lovrić Merzel na izborima 2013. godine. Podsjećam da je upravo aktualni župan u predizbornoj kampanji te vijećnike prozivao za nerad i donošenje loših odluka te tužio za povrat isplaćenih savjetničkih naknada, a nakon moje smjene ti su vijećnici njegovom odlukom nagrađeni članstvom u skupštinskim odborima. Neki od njih su u upravnim vijećima ustanova u vlasništvu Županije, a jedan je nagrađen mjestom potpredsjednika Županijske skupštine i za to prima pristojnu mjesečnu naknadu. Svakako treba podsjetiti da je HSP, za razliku od tih vijećnika, samostalnim izlaskom na izbore 2013. izborio mandate u Županijskoj skupštini i nismo htjeli ulaziti ni u kakve političke dealove. Željeli smo samo korektnu političku suradnju sa županom. I to je bio jedan od razloga moje smjene.

  Od politike, pa čak i na lokalnoj razini, može se pristojno živjeti. O vašim primanjima kao županijskog dužnosnika i savjetnika bivše županice izvijestili su svi mediji?

  – I ovdje je riječ o podmetanju i tendencioznom plasiranju netočnih podataka o meni kako bi me se politički diskreditiralo. Moram napomenuti da se nikada nisam bavio politikom profesionalno i ne živim od politike, za razliku od brojnih drugih dužnosnika u našoj županiji.

  Čekajte, kažete da su podaci netočni. Jutarnji je list od stručnih službi Županije dobio pisani odgovor da ste u razdoblju od 2009. do 2014. godine županijski proračun koštali 843.803,50 kuna. Vi tvrdite da je riječ o političkim podmetanjima, ali zar bi u Županiji izmišljali brojke?

  – U tom tekstu u Jutarnjem listu zbrojili ste mi kruške i jabuke, iz čega se iščitava očita namjera da se javnost krivo informira. Riječ je o presedanu jer se ni za jednog dužnosnika u našoj županiji ni prije mene, ni poslije mene nije pisalo o naknadama i troškovima kao što se pisalo u mom slučaju.

  Mi nismo zbrajali kruške i jabuke, nego smo prenijeli podatke koje smo dobili iz službenog izvora: stručnih službi Sisačko-moslavačke županije.

  – Jeste, jeste, i vi ste zbrajali, zato smo i išli na sud. Apsolutno sam za to da javnost ima pravo znati za svakoga tko djeluje u javnom prostoru koliko košta porezne obveznike. Isto tako očekujem od vas kao novinara da ćete objaviti koliko je koštala aktualna izvršna vlast u našoj Županiji nakon isteka mandata te objaviti sve troškove onako kako ste to učinili za mene. Ako to vi ne učinite, osobno ću se potruditi da naša javnost sazna i te podatke. Kao predsjednik Županijske skupštine poštivao sam zakone i prava i naknade koje sam u tom razdoblju konzumirao. Konzumirao sam ih na temelju odluka i zakona i legalno. Primio sam gotovo dvostruko manji iznos od onoga koji ste objavili za razdoblje od šest godina.

  Napominjem da sam uredno razdužio automobil, mobitel, laptop i tablet nakon što sam prestao biti predsjednik Skupštine. Troškovi goriva i servisa automobila, mobilne usluge i informatičke opreme prikazani su kao moj prihod, što je očita neistina i laž. Pitam ja vas, javnost i porezne stručnjake smatrate li troškove koje ima aktualna županijska vlast na čelu sa županom, a tiču se goriva za automobile, mobitela, reprezentacije, njihovih laptopa i nekih drugih troškova, njihovim osobnim prihodima u mandatu jer ste tako meni obračunali šestogodišnji angažman u politici kao visokopozicioniranom županijskom dužnosniku? Tendenciozne su tvrdnje da sam sebi i kolegama u Skupštini podigao naknadu za 350 posto. Upravo uvažavajući gospodarsku krizu, predložio sam smanjenje naknada potpredsjednicima Županijske skupštine i sebi kao predsjedniku Županijske skupštine za 20 posto, što je izglasano i objavljeno u Službenom glasniku.

  Vi, dakle, tvrdite da ste zaradili svaku kunu koju ste dobili zbog političkog angažmana?

  – Kao član Savjeta za branitelje, bio sam 24 sata na raspolaganju hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, rješavajući brojne probleme kao što su socijalni i zdravstveni problemi, zapošljavanje i drugo.

  To mogu potvrditi brojni branitelji i stanovnici Sisačko-moslavačke županije. Ponosan sam što sam aktivni sudionik prvih demokratskih izbora u Hrvatskoj 1990. godine. Ponosim se time što sam dragovoljac Domovinskog rata i branitelj Vukovara gdje sam teško ranjen. Nekoliko puta odlikovao me prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Što se tiče mojih naknada, većinu sam donirao sportskim klubovima, udrugama, vatrogasnim društvima, pojedincima i obiteljima u potrebi, a dobar dio tih sredstava utrošio sam na stranačke aktivnosti i predizborne akcije jer je politika skupa, a mi nemamo bogate sponzore tajkune koji bi nas financirali. Što se tiče naknada, istaknuo bih da i aktualna predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić uz visoku saborsku mirovinu prima i naknadu kao predsjednica Županijske skupštine pa niste to dosad posebno isticali. Aktualnoj županijskoj vlasti su usta puna štednje, a imamo župana koji prima najveću plaću među županima u Hrvatskoj.

  Dokaz poštenog rada
  Nedavno ste dobili sudski spor protiv Županije upravo zbog savjetničkih naknada?

  – Hvala vam na tom pitanju jer je ta presuda jedan od dokaza da radim pošteno. Točno je, na Općinskom sudu u Sisku presudom prvostupanjskog suda od 18. ožujka 2016. godine mi, bivši savjetnici bivše županice, dobili smo presudu u našu korist zbog neisplaćenih savjetničkih naknada, a istodobno je protutužba Županije protiv nas odbijena kao neosnovana. Kompletan iznos te dosuđene naknade po pravomoćnoj presudi i pripadajućih kamata donirat ću u humanitarne svrhe. Riječ je o 40.000 kuna plus kamate.

  Policija vas je prijavila, podnijela obavezni prekršajni nalog, jer ste, dok ste bili predsjednik Županijske skupštine, razbili službeni županijski automobil i pobjegli s mjesta nesreće. Je li to točno?

  – Prometna nesreća se dogodila. Radi se o benignoj prometnoj nesreći zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i stanja koje je bilo na samoj prometnici. Cesta je bila zaleđena i puna lišća.

  Tek nakon dvadesetak dana netko vam je poslao anonimnu prijavu o nesreći i vi ste o tome izvijestili, moram reći, nekorektno. Volio bih znati ime tog anonimca koji vam je dojavio o toj prometnoj nesreći kako bih i protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog objeda i insinuacija koje je u njoj naveo tako da mi se imputira alkohol i napuštanje mjesta nesreće. Osobno sam zahtijevao da policija sve istraži. Nakon provedenog prekršajnog postupka Prekršajni sud u Kutini me oslobodio optužbi da sam napustio mjesto nesreće i ustvrdio da sam nakon nesreće ispravno i zakonito postupio.

  Izvor: Jutarnji list

 • Župane Žiniću, znate li što vama rade koalicijski partneri iz SDSS-a?


  zdenko koren
  Uoči nadolazeće sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, a povodom odlaska dožupana Bore Rkmana čelnika SDSS-a u posjet svojim sunarodnjacima i istomišljenicima u Beograd uz pomoć vlasti u SMŽ (korištenja službenog vozila, raznih poklona, dnevnica i slično što svjedoče i neki mediji), pitamo tko je to odobrio.

  Bio je to posjet i događajima na kojima se veličalo srpske ratne zločinace koji su bili agresori na jedinu nam Hrvatsku državu, koji su činili zločine nad hrvatskim narodom, rušili i razarali lijepu našu.

  Izdvajamo citate iz nekih medija vezano z sramotni događaj na kojem se pljeskalo kapetanu Draganu i generalu Đukiću poznatom po rušenju brane Peruća:
  „Sveprisutni u beogradskom restoranu, uključujući i Rkmana, velikim su pljeskom podržali Đukića i kapetana Dragana, no nije sasvim jasno kako će Sisačko – moslavački dožupan to objasniti svojim sugrađanima.

  Vjerojatno nikako, jer se Boro Rkman do dana današnjeg nije ogradio od svega što je protiv Hrvata činio tijekom rata, a zbog čega je od Hrvatske nagrađen političkim usponom i sinekurom.

  Boro Rkman koji je ovih dana zapljeskao kapetanu Draganu, po tko zna koji put je ispljuskao hrvatske institucije koje u njegovom ratnom djelovanju ne vide nikakav problem.

  Boro Rkman bio je službeni suradnik SDB (Služba državne bezbjednosti), čovjek koji je zapovijedao snajperistima na Kordunu, koji je prepoznat kao perspektivan u SDB-i, koji je ratovao protiv Hrvatske kroz medije, koji se s nekolicinom četnika prvi našao na licu mjesta pogibije hrvatskog pilota Miroslava Perisa nad čijim su se tijelom ismijavali, koji je lagao da je novinar, a zapravo je vojno lice o čemu je naš portal već pisao.
  Obzirom da ništa od toga nije porekao jer su svi navodi o njemu dokumentirani, od Bore Rkmana bi sada bilo normalno očekivati objašnjenje aplauza podrške kapetanu Draganu. No, ako je suditi po dosadašnjem odnosu prema grijesima Bore Rkmana, objašnjenje neće tražiti nitko…“

  E pa, objašnjenje traži HSP Sisačko moslavačke županije. Tražimo od HDZ-a i takozvane „Domoljubne koalicije“ (HDZ, HSPAS, HKS, HSS I HSLS) koji participiraju u vlasti sa SDSS-om i Borom Rkmanom kao zamjenikom župana Ive Žinića u SMŽ. Napominjemo da je SDSS-ov član potpredsjednik županijske skupštine i koalicijski partner “Domoljubnoj koaliciji“, a nalazimo ih i u raznim povjerenstvima .

  Kakvi su to domoljupci, kad mogu biti u koaliciji s čovjekom koji veliča ratne zločince?? Znaju li oni što im radi koalicijski partner? Znaju li da veliča kapetana Dragana i generala Đukića? Što na sve to kažu obični članovi „domoljubne koalicije“?
  Možda HDZ u Sisačko-moslavačkoj županiji nije mogao utjecati koga će manjinska srpska zajednica izabrati za dožupana, ali je mogao utjecati s kime će raditi skupštinsku većinu.”
  Nije im dovoljno što je i SOA upozorila na jačanje četničkog pokreta na našem području.

  Stoga tražimo hitno sazivanje županijske sjednice i uvrštavanje naših točaka na dnevni red.

  Prilažemo i zahtjev koji to dokumentira.
  hsp sisak
  HSP Sisačko moslavačke županije

 • Osnovan novi ogranak u Bjelovaru – HSP Knez Domagoj


  hsp bjelovar mladežHSP podružnica Bjelovar nastavlja aktivno sa provedbom plana ustroja Stranke u svih 38 mjesnih odbora grada Bjelovara.  Odlukom Izvršnog odbora podružnice projekt je započeo, te je dana 03.05. 2016. godine u stranačkim prostorijama u Bjelovar održan osnivački Zbor HSP-a za mjesni odbor Knez Domagoj.

  Jednoglasnom odlukom nazočnih članova za predsjednika ogranka HSP Knez Domagoj izabran je Tomas Tomaš.

  hsp bjelovar rihtarić
  HSP je dosada osnovao ogranke u slijedećim mjesnim odborima grada Bjelovara i to u Gornjim Plavnicama, Letičanima , Zvijercima, Prespi i danas u mjesnom odboru Knez Domagoj. U pripremi je osnivanje novih ogranaka i brojne aktivnosti u koje će biti uključeni svi članovi, a podružnica će svoj rad prezentirati Bjelovarčanima.  Brojne teme je HSP otvorio, ukazao na problem, te ponudio rješenje.

  Predsjednik podružnice HSP Bjelovar Josip Rihtarić pohvalio se velikim brojem novih članova, a najveći dio njih su mladi ljudi. Svaki utorak u vremenu od 18 do 20 sati stranačka prostorija je puna članova HSP-a, što je dokaz da dolazi vrijeme za HSP.

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Bjelovar
  Josip Rihtarić,predsjednik

 • HSP Vukovar na komemoraciji za 12 redarstvenika u Borovu!


  Prije godinu dana, upozorili smo kako osim zastava koje nose sudionici mimohoda nema stalnog jarbola uz spomenik poginulim policajcima. U godinu dana ništa se nije promijenilo!

  hsp vukovar borovo

  Članovi vukovarske podružnice HSP-a, danas su na 25. godišnjicu mučkog ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika, sudjelujući u mimohodu i paleći svijeću odali dužni pijetet hrvatskim vitezovima Stipanu Bošnjaku, Antunu Grbavcu, Josipu Culeju, Mladenu Šariću, Zdenku Perici, Zoranu Grašću, Ivici Vučiću, Luki Crnkoviću, Marinku Petrušiću, Janku Čoviću, Željku Hrali i Mladenu Čatiću.

  Prije godinu dana, upozorili smo kako osim zastava koje nose sudionici mimohoda nema stalnog jarbola uz spomenik poginulim policajcima. U godinu dana ništa se nije promijenilo!

  Zašto nitko ne želi postaviti jarbol i istaknuti zastavu. I tko je do sada odgovarao pred hrvatskim zakonima za ovaj masakr.
  Gospodo iz hrvatskih vlasti, mi branitelji smo od golobradih i nenaoružanih mladića za pet godina postali respektabilna vojna snaga i ukupno u 5 dana oslobodili cjelokupni okupirani teritorij RH. Vama ni 25 godina nije dosta da kaznite zločince za zlodjela počinjena na području RH, ne samo u Borovu i Vukovaru nego i Kninu, Škabrnji i cijeloj Hrvatskoj. Pa čak se niste udostojali niti kraj spomenika poginulima postaviti jarbole sa hrvatskom zastavom.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Podružnica Vukovar
  Vinko Jozić, predsjednik

 • HSP Sisak obilježio obljetnicu VRO “BLJESAK”.


  hsp sisak
  HSP – Hrvatska stranka prava – podružnica Sisak paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod spomenika poginulim Hrvatskim braniteljima, te kod centralnog križa na Gradskom groblju u Sisku za sve poginule, preminule i nestale Hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, obilježila 21.godišnjicu veličanstvene vojno-redarstvene akcije “BLJESAK” oslobađanja Hrvatske od jugočetničkog okupatora.
  hsp sisak 1
  Bog i Hrvati!

  HSP Sisak

  Foto:Portal 53

 • TOMISLAV ČOLAK: Zašto zaposleni ne vide perspektivu u Kninu je pitanje za čelnog čovjeka grada


  Po obećanju razvojnih projekata, kojih će slijedećih mjeseci biti i više, zna se da stižu lokalni izbori. Za glavni obećani razvojni program „ Integralne regeneracije„ vidi se da je tek u zamisli, a obećanih 25 milijuna eura je kao kad vam lutrija obeća da možete osvojiti jackpot od 30 milijuna kuna. Takva je ista vjerojatnoća da će gradski čelnici Knina svojim projektnim zamislima dobiti tih 25 milijuna eura.

  tomislav-colak-knin

  Tomislav Čolak, član predsjedništva i predsjednik ŽV HSP-a Šibensko kninske županije odaslao je priopćenje za javnost vezano uz demografsku situaciju u Kninu.

  S nevjericom smo čitali novinska izvješća s skoro jednosatne konferencije za novinare čelnika grada Knina, koji su na razne načine pokušavali riječima ublažiti tešku gospodarsku, socijalnu i demografsku situaciju u Kninu. Zlobnici bi možda rekli, uzalud vam trud svirači, jer svakom građaninu Knina i slučajnom posjetitelju, situacija u gradu Kninu, nažalost, je posve jasna.

  Zapanjilo nas je da jedan gradonačelnik ne zna koliko stanovnika ima njegov grad, pa barata brojkama od 19.232 i 15.054 stanovnika Knina, što nema veze s brojem stanovnika grada Knina. Da se samo potrudio pogledati u popise stanovništva vidio bi da je grad Knin 2001. g. imao 15.109 stanovnika, a na popisu stanovništva 2011. g. nešto više, 15.407 stanovnika.

  Koliko ih je trenutno danas, teško je točno reći, ali ako se potrudi raspitati o broju ispisane djece iz vrtića i škola, broju onih koji su dali otkaz na poslu, pogleda broj vjernika na nedjeljnim misama u crkvama ili broj šetača na ulicama, situacija će mu biti jasnija.

  Zašto zaposleni ne vide perspektivu u Kninu, nije pitanje za njih ili neke druge institucije, nego za čelnog čovjeka grada, koji nije stvorio pretpostavke ugodnog življenja u Kninu. Da je tim zaposlenim omogućio da barem imaju 50 % od plaće koju ima gradonačelnik grada Knina, sumnjamo da bi napustili Knin. Žalosno je da gradonačelnik zna koliko ima nezaposlenih u Kninu, a da ne zna koliko je zaposlenih.

  Iako se često hvale smanjenjem broja nezaposlenih, žalosna je činjenica da se smanjuje i broj nezaposlenih i broj zaposlenih, što znači da se ljudi iseljavaju iz Knina. Je li gradonačelniku možda palo na pamet, kada kaže da su sustavno stvarali preduvjete za otvaranje radnih mjesta, da nisu dobro radili i da ne znaju svoj posao, jer nikako ne uspijevaju stvoriti okvir koji bi privukao poduzetnike i investicije u Knin. Svi su drugi krivi za lošu poduzetničku i investicijsku klimu u gradu osim onih kojima je posao stvoriti preduvjete za privlačenje poduzetnika i investicija. Sami građani pokazuju gradskim čelnicima što misle o njihovoj sposobnosti, dižu ruke i napuštaju grad.

  Ovom prilikom podsjećamo gradonačelnika da Grad Knin nije uradio po pitanju darovanih stanova državi ništa više nego sva ostala poduzeća koja su imala stanove u gradu Kninu, kojih su se također kao i Grad Knin odrekli u ime države. S tim što je za razliku od tih poduzeća Grad Knin već dobio nekoliko milijuna kuna od stanova koje je država prodala u Kninu, a dobit će još tko zna koliko milijuna kuna od neprodanih stanova slijedećih godina.

  Gradonačelnik je pokazao i elementarno nepoznavanje situacije oko prodaje stanova u Kninu. Kada bih u gradu Kninu bila razvijena trgovina stanovima, gdje vlasnici stanova prodaju svoje stanove drugim osobama, grad Knin bi bio razvijen i ne bih bilo iseljavanja.

  Nažalost, glavni kupac stanova u gradu Kninu je država, odnosno APN, koja kupljene stanove dodjeljuje bivšim nositeljima stanarskog prava, od kojih se većina i ne useljava u te stanove. Tako je Republika Hrvatska nakon Oluje naseljavala Knin a sada ga raseljava. Što se tiče obećanih razvojnih projekata, oni će kao i do sada ostati samo u sferi obećanja i na papiru ( kao npr. Poduzetnički inkubator, Preparandija, VIP Call centar i druga neispunjena predizborna obećanja proteklih godina ).

  Po obećanju razvojnih projekata, kojih će slijedećih mjeseci biti i više, zna se da stižu lokalni izbori. Za glavni obećani razvojni program „ Integralne regeneracije„ vidi se da je tek u zamisli, a obećanih 25 milijuna eura je kao kad vam lutrija obeća da možete osvojiti jackpot od 30 milijuna kuna. Takva je ista vjerojatnoća da će gradski čelnici Knina svojim projektnim zamislima dobiti tih 25 milijuna eura.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  ŽV HSP Šibensko kninske
  Tomislav Čolak, predsjednik

 • U Siraču održana sjednica Predsjedništva Bjelovarsko bilogorskog HSP-a.


  bbž 2Dana 01. 05. 2016. godine u Siraču je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava (HSP) Bjelovarsko-bilogorske županije.  Domaćin sjednice je bio predsjednik podružnice HSP Sirač, ujedno vijećnik HSP u Općini Sirač , te dopredsjednik županijskog HSP-a  Josip Hamp.
  bbž 3
  Prije radnog dijela sjednice nazočni članovi županijskog Predsjedništva HSP-a upalili su svijeće i pomolili se pokraj spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Sirača , a isto tako odali su počast svim braniteljima poginulim u VRO „BLJESAK“, kao i 12-orici redarstvenika iz Borova Sela.
  bbž
  Na sjednici je nakon provedene rasprave po točkama dnevnog reda, usvojen plan i program rada za naredno razdoblje. Istaknuli bi jednu od aktivnosti u svibnju a to je komemoracija na Bleiburgu na koju iz Bjelovarsko-bilogorske županije ove godine organizirano odlazi 75 članova HSP-a.

  Prihvaćeni su prijedlozi imenovanja novih povjerenika (Čazma), a uskoro će biti organizirani sastanci u dvije Općine i imenovanje povjerenika, te održavanje Izbornih Zborova. Proveden je postupak upisa novih članova, kojim se je znatno povećalo brojčano stanje županijskog HSP-a. Posebno se bilježi trend upisa mladih ljudi u Stranku.
  HSP-Bjelovarsko bilogorske županije zadovoljan je rezultatima projekta „HSP dom svih pravaša“ koji u županiji daje odlične rezultate i ovim tempom do kraja godine biti će HSP ustrojen u cijeloj županiji. Jednoglasno je podržan stav Predsjedništva HSP-a o ujedinjenje svih pravaških stranka u HSP.

  O radu podružnice HSP Sirač i aktivnostima HSP-a u Općinskom vijeću izvješće je podnio Josip Hamp. Izdvojili bi dio izlaganja u kojem je analizirano stanje u Općini Sirač na koja je posebno upozorio Josip Hamp. U Općini je trenutno masovno iseljavanje obitelji, te HSP upozorava da bi se Osnovna škola Sirač uskoro mogla svesti u područnu zbog manjka djece.
  Da bi se odlazak mladih iz Općine Sirač spriječio potrebna su veća ulaganja ministarstva  turizma i ministarstva kulture, županije, kao i Općine u stari grad Sirač jer bi se time potaknuo kontinentalni turizam, a mještani bi mogli turistima nuditi razne sadržaje, od eko hrane, turističkih sadržaja, kulturnih i smještajnih, te bi na taj način mogli zaraditi za život i ne bi iseljavali.
  Primjer je manifestacija Dani šljiva koja okuplja veliki broj posjetitelja, a Sirač ima što ponuditi svim svojim gostima (park skulptura, galeriju slika, prekrasni stari grad, šetnice, lovački turizam, ljepote rijeke Bijele, stare crkve i biciklističke staze i ono najvažnije srdačne i vrijedne ljude.

  To je samo jedan od prijedloga podružnice HSP Sirač kojim se može pokušati spriječiti iseljavanje, a o svom programu razvoja Općine HSP će uskoro upoznati mještane Sirača.

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko-bilogorske županije
  Zvonko Mlakić,predsjednik

 • Do kada će u Borovu stajati spomenik četničkom zlikovcu??


  Hoće li na 25. obljetnicu dužni pijetet hrvatskim redarstvenicima odati načelnik općine Borovo, koji također ubire sve blagodati Hrvatske državotvornosti i slobode.

  borovo slunj
  U hrvatskom selu Borovo Selo (danas Borovo) naseljenim pretežito stanovništvom srpske nacionalne manjine, 02. svibnja 1991. g.  kukavički su uvučeni u zasjedu hrvatski policajci od kojih je 12 zvjerski mučeno i ubijeno.

  Kao i svake godine od mirne reintegracije, Hrvatska obilježava godišnjicu njihova smaknuća kolonom sjećanja do centra Borova, sjećajući se njihove žrtve za samostalnu i neovisnu državu. Do sada nitko od predstavnika srpske nacionalne manjine kako sa državne, tako i sa lokalne razine nije nazočio ovom svetom činu.

  Vjerujemo da od saborskih zastupnika iz redova srpske nacionalne manjine ni sutra neće biti nitko, premda im je država za koju su ovih 12 mladića položili svoj život, dala da automatizmom mogu ući u hrvatski Sabor.

  Nas u HSP-u zanima hoće li na 25. obljetnicu dužni pijetet hrvatskim redarstvenicima odati načelnik općine Borovo,  koji također ubire sve blagodati Hrvatske državotvornosti i slobode. Također pitamo do kada će u Borovu stojati spomenik srpskom zločincu Šoškočaninu, koji je uvjereni smo, sudjelovao u napadu i ubojstvu hrvatskih policajaca.

  Očekujemo i zahtjevamo od hrvatskih vlasti, da po uzoru na Sanadera koji je uklonio spomenik Juri Francetiću u Slunju, u što kraćem roku uklone spomenik Šoškočaninu.

  Makar bilo naseljeno srpskim življem, to je sveto hrvatsko tlo, a ne srpsko kako sramotno piše na spomeniku ovom zlikovcu.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA

  Podružnica Vukovar
  Vinko Jozić,  predsjednik

 • HSP pokrenuo obnovu rada stranke u Čazmi, Nikola Janješić imenovan povjerenikom podružnice


  jedna jedina prava

  HSP Bjelovarsko-bilogorske županije pokrenuo je postupak obnove rada stranke u gradu Čazmi. Odlukom predsjednika HSP-a Daniela Srba za povjerenika gradske podružnice HSP-a Čazma imenovan je Nikola Janješić iz Vagovine.

  Nastavak je to provođenja projekta »HSP dom svih pravaša« koji se na području Bjelovarsko-bilogorske županije uspješno provodi i daje odlične rezultate. Ovim imenovanjem i pokretanjem rada Stranke u Čazmi HSP aktivno radi i djeluje u svim gradovima županije, Daruvaru, Grubišnom Polju , Bjelovaru, Garešnici i sada u Čazmi,  te u 14 općina Bjelovarsko-bilogorske županije. U pripremi je osnivanje HSP-a u dvjema općinama i imenovanje novih povjerenika.

  U Čazmi je 28. 04.2016. godine proveden postupak prijema novih članova u HSP, te je stranci pristupilo desetak novih članova. Započete su pripreme za održavanje Izbornog Zbora podružnice.  Ovim putem se zahvaljujemo svim našim novim članovima što su prihvatili naš poziv da se učlane u HSP i što su podržali naš projekt „HSP dom svih pravaša“. Većina novih članova su mladi obrazovani ljudi spremni raditi za dobrobit svih žitelja Čazme .
  Povjerenik podružnice HSP Nikola Janješić uputio je poziv svim domoljubima, svim simpatizerima HSP-a iz Čazme i okolice da se priključe radu Stranke i da se učlane u HSP. Postupak upisa mogu obaviti u stranačkoj prostoriji u Bjelovaru, T.Masaryka 8 u Centru udruga Bjelovar, svaki utorak u vremenu od 18 do 20 sati ili mogu kontaktirati na naš e mail : [email protected], a od danas mogu se javiti i povjereniku.

  BOG i HRVATI !

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko-bilogorske županije
  Zvonko Mlakić,predsjednik

 • Uz Spomendan Zrinskih i Frankopana, “Navik on živi ki zgine pošteno”!


  zrinski frankopan_oprost od KatarineDopunama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj iz studenoga 2011., 30. travnja obilježava se kao Dan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Spomendan posvećen Zrinskim i Frankopanima, simbolima žrtve za slobodu i pravdu hrvatskoga naroda i hrvatske domovine obilježava se uz geslo “Navik on živi ki zgine pošteno”.

  Dana 30. travnja 1671. godine u Bečkom Novom Mjestu pogubljeni su vođe protuhabsburške urote Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan. Povod za urotu bio je Vašvarski mir što ga je 1664. godine sklopio kralj Leopold I. s nepovoljnim uvjetima za vlastite zemlje. Hrvatska i Ugarska nisu priznale taj dogovor i nadale su se da će uz pomoć bečkog dvora osloboditi svoja područja od turske vlasti. Kako im je Beč onemogućio da se zakonito izbore za svoja prava, nije im preostalo drugo nego da se hrvatske i ugarske vođe udruže i svoja prava ostvare pobunom. Bečki dvor, istodobno provodi apsolutističku i centralističku politiku ne poštujući staleška prava hrvatskoga i mađarskog plemstva.

  Saznavši za urotu, zahvaljujući izdaji iz urotničkih redova, kralj Leopold I. pod izgovorom pomirenja doveo je hrvatske velikaše 1670. godine u Beč. Odmah ih je stavio u kućni pritvor, a zatim prebacio iz Beča u tamnicu u Bečko Novo Mjesto. Nakon jednogodišnje i nezakonite istrage, jer je hrvatskim velikašima mogao suditi samo Sabor, osuđeni su na smrt odsijecanjem glave i desne ruke zbog uvrede kralja i izdaje zemlje. Kao posebna „milost“, osuđenicima je oproštena kazna odsijecanja ruku.

  Prije smaknuća su, kao i njihove obitelji, lišeni plemstva, a njihova je imanja zaplijenila država. Bečki dvor ne samo da je ugušio zrinsko-frankopanski pokret, nego je i uništio dvije najstarije i najslavnije obitelji koje su pet stoljeća, sve do polovice 17. stoljeća, imale istaknutu ulogu u hrvatskoj povijesti.

  U vezi sa njihovom smrću neki je mletački poslanik zapisao: „Ovo je nesretni konac dvaju toli uglednih ljudi, osobito Zrinski bijaše veoma slavljen i cijenjen, jer 60 potkraljeva ili banova slavnih dade Hrvatskoj njegova porodica.“

  Njihovi posmrtni ostaci iz Bečkog Novog Mjesta preneseni su i pokopani 1919. godine u zagrebačkoj katedrali.

  Izvor: Hrvatska povijest

 • HSP: Hrvati imaju pravo znati što se događa s INA-om!


  srb daniel inaNa današnjoj konferenciji za medije održanoj u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb zatražio je  da se hrvatski narod i hrvatska javnost upozna sa svim činjenicama koje su vezane za INA-u i postupke koji su u tijeku.

  “U javnosti se zadnjih dana pojavilo puno prijepora o budućnosti INA-e, strateške kompanije od nacionalnog interesa za Republiku Hrvatsku. U toj kakofoniji izjava i odnosa ne vidi se suština, a suština je da je Hrvatska izgubila INA-u kao što je izgubila „Hrvatsku kraljevsku krunu“ – rekao je Srb.

  Kako se to dogodilo da ministar gospodarstva Panenić koji je iz Mosta ima gotovo identičan stav kao i bivši ministar Vrdoljak, koji je bitno drugačiji od stavova HDZ-a po tom pitanju i zašto HDZ zagovara povlačenje iz arbitražnog postupka?! Je li to samo nastavak jedne politike koja je dovela do prepuštanja upravljačkih prava u INA-i, a pri tome stalno tvrde „da ako je situacija ovakva Mađari nemaju razloga ulagati u rafineriju Rijeka“.

  “Temeljno je pitanje zašto HDZ zagovara model koji je nastao još u vrijeme Vlade Ive Sanadera i koji je doveo do ovih posljedica? Zašto se od toga nije odustalo?? Zašto se uvijek isti ljudi spominju kao ključne osobe? Nekad prijatelji Ive Sanadera, sada prijatelji Tomislava Karamarka.“ – upitao je Srb

  Smatramo da Hrvatska mora iznaći načine, osigurati sredstva i ako treba otkupiti INA-u od Mađara, da opet bude hrvatska kompanija. To je jedini izlaz iz ove situacije Sve drugo vodi beskrajnim postupcima i posljedicama po samu INA-u, zaposlenike INA-e i onemogućavanje Hrvatske da upravlja svojom imovinom.

  “Hrvatska ne smije popustiti, da se naši strateške kompanije prodaju i da na taj način praktički ostajemo bez domovine“ – rekao je Srb i dodao da je to nedopustivo, te da HSP nikada neće na to pristati. Bez obzira koliko oni kojima je interes rasprodaja Hrvatske blokirali naš glas u javnosti, pa čak i plaćali neke medije da nas ne objavljuju.

  Smatramo da se ovaj arbitražni postupak treba nastaviti, a pogotovo ne smijemo iz njega izlaziti jednostrano jer bi to značilo katastrofu za hrvatske interese – zaključio je Srb.

  „Hrvatska javnost ima pravo znati što se iza toga krije, ne smijemo dopustiti da se fingiranim političkim sukobima zamagli suština problema. To se dogodilo ranije, to se događa ponovno sada! Posljedice su i tada i sada gubitak hrvatskih nacionalnih resursa i ekonomska strateška šteta po Republiku Hrvatsku“ – završio je Srb
  Istina, se mora znati i mi tražimo da se jasno i glasno objavi ISTINA o stanju pregovora kada je INA u pitanju. INA je vlasništvo svih Hrvata! Hrvati moraju znati što se događa s INA-om.

  hsp

 • TOMISLAV ČOLAK: Na primjeru Knina i Vukovara Hrvatska je pala na ispitu!


  Ministrice rada, gospođo Šikić, budite ministrica rada i dajte rada građanima Vukovara, Knina i Hrvatske, i oni će sami zaraditi svoj kruh, a nemojte biti posrednik u dijeljenju europske humanitarne pomoći.

  knin zastava
  Hrvatska stranka prava razočarana je ukupnom gospodarskom i socijalnom situacijom u Republici Hrvatskoj, a najviše nas boli teška gospodarska i socijalna situacija u dva grada, simbola hrvatskog domovinskog rata, Vukovara i Knina.

  Da je gospodarska i socijalna situacija u ta dva grada najgora u Republici Hrvatskoj potvrdila je to ovih dana i ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, kada je najprije odabrala Vukovar i Knin kako bi predstavila Fond europske pomoći za najpotrebitije ( FEAD ).

  Zar je to moguće, a izgleda da jeste, da nakon 25 godina suverenosti i neovisnosti Republike Hrvatske, dva simbola te suverenosti i neovisnosti, Vukovar i Knin, i njihovi stanovnici,da su spali na to da im je potrebna europska pomoć za najpotrebitije , i kako kaže ministrica Šikić ta će sredstva iz tog fonda biti dodjeljivana samo putem podjele hrane i materijalnih sredstava, te se neće moći direktno prosljeđivati potrebitima.

  Žalosna je i izjava gradonačelnika Knina g. Blaževića koji se izgleda hvali time da njegov grad ima institucije i organizacije koje imaju snagu aplicirati i provesti aktivnosti u okviru programa europske pomoći za najpotrebitije, a ne kao što bi trebalo da se hvali uspješnim organizacijama i poduzećima u kojima bi stanovnici grada Knina mogli sami zaraditi svoj kruh i osigurati egzistenciju, a ne da se moraju iseljavati u inozemstvo.

  Kako je Republika Hrvatska mogla dopustiti da stanovnici dva grada simbola hrvatskog domovinskog rata, suverenosti i neovisnosti, padnu tako nisko da im je potrebna europska pomoć za najpotrebitije, te da budu ponovo kao i za vrijeme hrvatskog domovinskog rata potrošači robe i hrane sumnjive kvalitete i roka trajanja , a ne da svojim radom mogu sebi i svojoj djeci osigurati kruh i omogućiti život dostojan čovjeka.

  Zar su se za to borili najbolji sinovi ove države da nakon 25 godina, dva simbola te borbe, simbol junačkog otpora i simbol pobjede, budu prva dva grada u Republici Hrvatskoj kojima su potrebne mrvice iz europskih jasala da bi preživjeli.

  To je poraz svih onih koji obnašaju vlast u Republici Hrvatskoj da nisu uspjeli osigurati egzistenciju građanima RH, pa nam je potrebna europska pomoć za najpotrebitije , da je ne nazovemo pravim imenom , humanitarne pomoći u hrani i materijalnim sredstvima, i još se hvale da imaju institucije i organizacije koje će zatražiti i podijeliti tu pomoć.

  Ministrice rada, gospođo Šikić, budite ministrica rada i dajte rada građanima Vukovara, Knina i Hrvatske, i oni će sami zaraditi svoj kruh, a nemojte biti posrednik u dijeljenju europske humanitarne pomoći.

  Budite ministrica rada i radite na razvojnim programima s kojim onda idite u obilazak hrvatskih gradova, a onda će biti zadovoljni i radnici i umirovljenici.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  ŽV HSP-a Šibensko kninske županije
  Tomislav Čolak, predsjednik,

 • Članovi HSP Omišalj odali počast i sudjelovali na komemorativnom skupu kod jame Bezdan u Kostreni.


  omišalj 1
  Na poziv UHDDR Rijeka,  članovi HSP Omišalj odali počast i sudjelovali na komemorativnom skupu kod jame Bezdan u Kostreni.

  Bezdan, Brezdan, Bezdanka – isti su nazivi za još jedno (ne)poznato partizansko stratište.  Dana  27. travnja 1945. godine u ovoj je jami svoje živote tragično, bez suđenja i dokazivanja krivnje, izgubilo između 500 i 1500 ljudi, žena, staraca…
  omišalj
  Možda bi svaki spomen na ovu jamu bio izgubljen da među ubijenima nije bio i sušački župnik Martin Bubanj, tako da je katolička crkva uspjela sačuvati kakav-takav spomen na ovo partizansko stratište.

  O tome se prvi puta progovorilo tek nakon raspada bivše Jugoslavije, a pristup na to područje je bio zabranjen, pošto je tu bio teren jugo-vojske. Nakon strašnog masakra, jama se zatrpana raznoraznim smećem, a onda i otpadnim materijalom iz «Vulkana». Čak i danas kada dođete na Bezdan i razgrnete zemlju, na dubini od par centimetara ćete naići na crnu tvar praškaste strukture.
  omišalj 12
  Sa spomen ploče;

  OVDJE SU TOLIKIMA NASILNO
  PREKINUTI ŽIVOTI BEZ SUDA I KRIVICE.
  ZAŠTO NA TAKAV NAČIN?
  ŠUTI OVAJ BEZDAN,
  ŠUTE JOŠ TOLIKI “OSLOBODITELJI”.
  NO, NE BOJTE SE ONI SU “MRTVA STRAŽA”
  NA BRANIKU SLOBODE
  I SAMOSTALNOSTI HRVATSKE.
  TO IM ŠAPUĆEMO UZ MOLITVE MI,
  KAKO BI POKOLJENJA ZNALA:
  TKO JE TKO BIO ONDA I TKO JE GDJE DANAS.

  HSP Omišalj

 • HSP Baška na otoku Krku, donio plan aktivnosti do lokalnih izbora.


  baška 2U  ponedjeljak, 25. travnja održana je redovita  sjednica predsjedništva HSP – Baška. Uz redovite aktivnosti koje  provodi  Podružnica HSP-a Baška na sjednici Predsjedništva raspravljalo se o budućim aktivnostima i radnjama koje je potrebno poduzeti da  HSP Baška spremno dočeka lokalne izbore.
  Raspravljalo se i o djelovanju u Općinskom vijeću i aktivnostima koje  HSP poduzima u smislu poboljšanja stanja  u općini.

  Sjednici je nazočio  i Nikica Agustinović, član predsjedništva stranke i predsjednik Županijskog vijeća HSP-a PGŽ.

  baškabaška3

  HSP Baška

 • Projekt „HSP dom svih pravaša“ zaživio i u Grubišnom Polju za predsjednika podružnice izabran prof. Ivan Tomljenović


  Projekt »HSP dom svih pravaša« koji se na području Bjelovarsko-bilogorske županije uspješno provodi i daje odlične rezultate.

  hsp grubišno poljeDana 24.04.2016.godine u Malim Zdencima održan je Izborni Zbor HSP podružnice Grubišno Polje. Taj Zbor je nastavak projekta »HSP dom svih pravaša« koji se na području Bjelovarsko-bilogorske županije uspješno provodi i daje odlične rezultate.
  Na Izbornom Zboru bili su nazočni Zvonko Mlakić, dopredsjednik HSP-a i predsjednik županijskog HSP-a, Josip Hamp, dopredsjednik županijskog HSP-a, Tihomir Grdinić – dopredsjednik županijskog HSP-a , Milouš Koči, predsjednik Časnog suda HSP-a i županijski tajnik HSP-a, Josip Rihtarić, županijski rizničar HSP-a, Marijan Tkaličanac, vijećnik HSP-a u Općini Veliki Grđevac,  Robert Hajtić, dopredsjednik podružnice HSP Veliki Grđevac, Ivica Gašparuš, predsjednik ogranka HSP Prespa i predstavnici mladeži HSP-a predvođeni Gabrijelom Rihtarić i Nevenom Huseinovićem.

  Za predsjednika podružnice jednoglasno je izabran prof. Ivan Tomljenović, dopredsjednici su Marko Kozina i Stipo Gavranović, tajnik je Danijela Aščić a rizničar Martina Tavra.
  grubišno polje mlakić

  U Nadzorni odbor jednoglasno su izabrani Jurica Barišić za predsjednika, a Antun Tomljenović i Omer Sohora za članove.
  HSP je izvorna stožerna pravaška stranka i logično je zajedništvo svih pravaških opcija pod okriljem stožerne stranke. Današnje vodstvo ne može mijenjati događaje i odluke iz devedesetih ,ali može pokušati i na tome radi da se šteta tada nanesena Stranci ispravi. Svi ono kojima je nanošena šteta raskolima unutar stranke pozvani su u HSP, pa tako i prvi predsjednik HSP-a gospodin Dobroslav Paraga. Stoga se taj projekt zove „HSP dom svih pravaša“. Konačni cilj je okupiti sve prave, iskrene i istinske pravaše u jedan i jedini HSP-kazao je Zvonko Mlakić, dopredsjednik HSP-a.

  Bog i Hrvati !

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko-bilogorska županija
  Zvonko Mlakić,predsjednik

 • HSP Knin gradonačelniku: Zaustavite egzodus mladih ljudi i djece iz Knina


  Zdravko Radmilo, predsjednik podružnice Hrvatske stranke prava u Kninu uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Zvonimirovog grada Nikoli Blaževiću sa zamolbom da prvi čovjek grada potvrdi ili negira informacije iznesene u televizijskoj emisiji prema kojima je iz Knina iselilo tri tisuće građana i to tijekom zadnje tri godine.

  putokazi

  ”Poštovani gospodine gradonačelniče,
  dana 21. 4. 2016. g. u emisiji HTV-ea Labirint novinarka Andrea Buča imala je prilog o gradu Kninu, gdje je grad Knin nazvala gradom slučajem i gradom u kojem svaki četvrti stanovnik preživljava od socijalne pomoći, te je iznijela i jedan zastrašujući podatak o 3000 iseljenih građana Knina od ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, što znači da se u zadnje nepune tri godine iselila jedna petina građana Knina.
  Iako smo svi svjesni iseljavanja građana Knina u zadnje vrijeme, nismo mogli ni naslutiti da je ta brojka tako zastrašujuća, a ne bi trebali ni sumnjati u nju jer je iznesena na javnoj televiziji koja ima odgovornost za iznošenje bilo kakvih podataka.

  Ako je ta brojka istinita, da se jedna petina građana Knina iselila iz našeg grada u zadnje nepune tri godine, to je egzodus nevjerojatnih razmjera za naš grad, pogotovo ako se uzme u obzir da se najčešće iseljavaju mladi ljudi i djeca.

  Zastrašujući je i podatak da svaki četvrti stanovnik grada Knina preživljava zahvaljujući primanju socijalne pomoći.

  Iako živimo u našem gradu ovi podaci o iseljavanju i primateljima socijalne pomoći su nas iznenadili, jer nismo mogli ni slutiti da su tako zastrašujući.

  Ovom prilikom pozivamo nas da nama i javnosti odgovorite kao najodgovornija osoba grada Knina jesu li ovi podaci koje je na javnoj televiziji iznijela novinarka Andrea Buča, istiniti ili nisu istiniti. Raspolažete li Vi s točnim podacima o iseljenim građanima Knina u zadnje tri godine i s točnim podacima o primateljima socijalne pomoći.

  Ako su ovi podaci i približno točni ili čak i manji, opet su alarmantni , te Vas ovom prilikom pitamo kao čelnika izvršne vlasti, na koji način planirate smanjiti broj građana Knina koji primaju socijalnu pomoć i zaustaviti egzodus mladih ljudi i djece iz našeg grada.

  Naročito nas zabrinjava egzodus građana Knina jer se približava i kraj školske godine, a prema pričama koje kruže gradom, a iznijela ih je i novinarka A. Buča u emisiji, mnoge mlade obitelji čekaju kraj školske godine radi djece kako bi krenuli trbuhom za kruhom u inozemstvo. Svako ohrabrenje od gradske vlasti ako je utemeljeno, dobro će doći građanima Knina za planiranje svoje budućnosti, ostati ili otići.”

  HSP Knin

  Pročitajte i na:  Šibenik NEWS,

 • “HSP DOM SVIH PRAVAŠA” u Trilju i Otoku. Predstavljanje knjiga Vukovarskih branitelja


  hsp trilj zborPrvi je bio osnivanje Hrvatske Stranka Prava  Podružnica za grad Trilj i općinu Otok. Prije toga otvorene su nove stranačke prostorije u Splitu u Dubrovačkoj ulici i osnovan je ogranak u Solinu, te je izabrano je presjedništvo. Na skupu je bilo nazočno oko 50 članova i simpatizera HSP-a. Čestitamo novim podružnicama i želim im sve najbolje u daljnjem radu, poručio je Ivica Radošević predsjednik Podružnice HSP Dugopolje.

  hsp otokNakon toga u 19 i 30 u kino sali organizirano je glazbeno scensko predstavljanje knjiga dvojice vukovarskih branitelja i heroja pripadnika HOS-a Damira Markuša – Kutine i Damira Plavšića.

  Damir Markuš je napisao knjigu :58; HOS u obrani Vukovara i Bodanovaca, a Damir Plavšić: Ne plači moj dobri anđele bitka za Vukovar. U glazbenom scenskom djelu sudjelovali su KUD-ovi iz cetinske krajine.

  Ovo što je sinoć izrečeno od dvojice autora i prikazano se ne može opisati riječima. Koliko emocije tuge i boli, a bilo je i pomalo smiješnih situacija iz Vukovarskoga pakla kroz priču autora s ciljem da se pevaziđe tuga i bol i patnja koju su proživljavali branitelji Vukovara.

  Spomenut je i legenda obrane Vukovara general Hercegovačkoga podrijetla Blago Zadro kao i Mile Dedaković jastreb kao i Marko Babić koji je uništio 14 srpskih tenkova, te Velimir Đerek kao i moja pokojna prijateljica Violeta od milja Wiki koja je poginula prija par godina u prometnoj nesreći.

  Bilu su tu nazočni Imoćani,  Sinjani , Splićani , Omišani kao i pripadnici IX bojne HOS-a , Izvidnici odlikaši 4. brigade i mnogi drugi .

  Poslije svega ekipa se je nastavila družiti uz mali domjenak.

  Još jedno hvala svima na ovima velinčanstvenim događanjima.

  Izvor: Hercegovina.info
  Više  fotografija: U FOGALERIJI OVDJE
  Tekst i foto by. Ivica Lozina

 • Otvorene službene prostorije HSP Splitsko dalmatinske županije; Ustrojena podružnica Solin.


  hsp splitsko 2Dana 23. travnja 2016. godine u Splitu su službeno otvorene prostorije  HSP-a Splitsko dalmatinske županije.  Svečanom činu je uz  stranačke dužnosnike iz Splitsko dalmatinske županije nazočila i Glavna tajnica i  članica predsjedništva  Hrvatske stranke prava Mirela Bušljeta Felc.

  hsp solin 1Nakon  službenog otvaranja prostorija u istima je  proveden i izborni Zbor za podružnicu Solin.

  Većinom glasova za predsjednika Podružnice izabran je Vinko Buzov, dok su za dopredsjenike izabrani Jerko Matoš i Filip Bašić. Na poziciju tajnika izabran je Nikola Bosančić. O financijama podružnice solin brinuti će se riznicar Marin Lolić. Na zboru je izabran i nadzorni odbor na čijem čelu je Denis Pupić. Bio je ovo još jedan primjer okupljanja pravaša i pokazatelj da naš projekt “HSP DOM SVIH PRAVAŠA” daje rezultate na svim  područjima  Hrvatske.

  hsp solin aa

  HSP Solin

 • HSPu naletu na otoku Pašmanu. Ustrojavaju se nove podružnice.


  gregorić ugljan 1

  Dana 23. 04.2016. održana je sjednica predsjednika općinskih podružnica HSP-a Kali i Preko te novoimenovanog povjerenika HSP-a za općinu Pašman na kojoj su nazočili Ante Gobin – predsjednik općinske podružnice HSP-a Kali, Petar Stipanov- predsjednik općinske podružnice HSP-a Preko, Darijo Jagnjić- povjerenik HSP-a općine Pašman , Robert Gregorić – član glavnog stana HSP-a  i predsjednik županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije i Martina Bačić – tajnica gradske podružnice HSP-a Zadar .
  gregorić ugljan

  Sjednicu je vodio gdin. Robert Gregorić predsjednik ŽV HSP-a Zadarske županije koji je dao smjernice za daljnji rad novoizabranom povjereniku HSP-a općine Pašman, gdinu. Dariju Jagnjiću o uspostavi nove podružnice. Izvršena  je analiza dosadašnjih aktivnosti,  te su planirane aktivnosti u cilju spremnosti  ovih podružnica za izlazak na lokalne izbore  2016. godine.
  Konstatirana je činjenica da   naš projekt “HSP DOM SVIH PRAVAŠA” polako ali sigurno daje rezultate. Da se HSP  polako, sigurni i čvrsto vraća na političku scenu u Zadarskoj županiji.

  HSP Zadarska županija