• Aktivnosti Kluba vijećnika HSP-a Popovača na 14. sjednici Gradskog vijeća


  popovača

  Na Aktualnom satu 14. sjednice Gradskog vijeća, Klub vijećnika Hrvatske stranke prava zanimalo je kada će početi izgradnja pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj proračunom predviđena za ovu godinu te da li je izabran izvođač radova, zatim do kuda se stiglo sa postupkom osnivanja gradskog komunalnog poduzeća te kada vijećnici mogu očekivati najavljenu informatizaciju rada popovačkog gradskog vijeća. Iz Ureda gradonačelnika izvješćuju kako je ovih dana završena administrativna procedura za osnivanje komunalnog poduzeća u Gradu Popovači.

  Gradonačelnik Josip Mišković odgovorio je da su provedeni svi zakonski postupci registracije računa i prijava te je komunalno poduzeće postalo gospodarski subjekt sa svim ovlastima, a sa sjedištem u Kutinskoj ulici 12, na lokaciji industrijskog kruga u bivšem vlasništvu tvrtke STSI – Integrirani tehnički servisi d.o.o. Imenovan je v.d. direktor i sada je pred nama potreba sklapanja ugovora sa nekim od knjigovodstvenih servisa koji će obaljati te poslovebudući smo zaživjeli u Trgovačkom sudu. Konkretne aktivnosti odnosno djelovanje poduzeća kao i zapošljavanja se, napomenuo je, očekuju početkom iduće godine. „Osnivanje komunalnog poduzeća je dobra inicijativa iz više razloga. Primjerice, rješavanja pitanja sajmišta koje po zakonu mora preći pod ingerenciju Komunalnih servisa, a isto tako i prijenos nekih drugih aktivnosti koje je do sada obavljao Grad a potrebno ih je radi usklađivanja sa novim zakonskim regulativama prenijeti na komunalno poduzeće. Djelovanje poduzeća naravno treba uravnotežiti sa mogućnostima njegovih prihoda”.
  Kada je riječ o informatizaciji rada Gradskog vijeća, gradonačelnik je istaknuo kako je u tijeku provedba postupka nabava prijenosnih računala čime bi se smanjila prekomjerna papirologija i ubrzala razmjena informacija i pojednostavila dostava materijala za sjednice vijeća, sredstva smo osigurali i prikupljamo ponude te ćemo uskoro izabrati dobavljača. 
  „Za izvođenje radova na izgradnji pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj odabir izvođača provodi se kroz postupak bagatelne nabave i u tijeku je prikupljanje ponuda. Zadnji rok za predaju ponuda je 26.9., tako da očekujemo kako ćemo do kraja mjeseca imati izabranog izvođača za tu investiciju“- odgovorila je pročelnica gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje.

  HSP Popovača