• Bauk poništio Sabor HSP-a zbog gramatičke pogreške!


  presica bauk

  Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije predsjednik HSP-a Daniel Srb osvrnuo se na Rješenje Ministarstva uprava RH o odbijanju potvrđivanja Sabora Hrvatske stranke prava održanog u Sisku 21. rujna 2014. godine i rekao

  “Ministarstvo uprave je donijelo odluku kojom poništava i Sabor HSP-a i sastanak Đapićeve skupine u Osijeku. U našem slučaju Ministarstvo je donijelo odluku, možemo reći, praktički na temelju gramatičke pogreške.“

  S druge strane, Ministarstvo uprave je potvrdilo da niti jedna odluka koju je donosila Đapićeva skupina nije valjana: niti sazivanje, niti bilo koja druga odluka te potvrdilo da sve sjednice predsjedništva mora sazivati predsjednik stranke, a sjednice Glavnog stana predsjednik GS ili predsjednik stranke – rekao je Srb i dodao da je ovime potvrđeno da ubuduće više neće moći služiti se ovakvim sredstvima.
  Nadalje ovim rješenjem praktično je potvrđeno da Đapić i Matković nisu članovi stranke – zaključio je predsjednik HSP-a Srb.
  Iako nismo u potpunosti zadovoljni rješenjem, ono predstavlja našu pobjedu. Pobjeda nije nogometnim rječnikom rečeno 3:0, nego 3:1.

  Međutim, nezadovoljni smo što je ovakvim razvlačenjem donošenja odluke Ministarstvo uprava nanijelo štetu stranci, jer mjesecima ne radimo na način kako treba.

  Najveću korist iz ovog izvukao je HDZ, a ministar Bauk je praktičnim razvlačenjem situacije onemogućio nas da se kvalitetno pripremamo za predstojeće izbore za Europski parlament. Ovakvo se rješenje moglo mirno donijeti drugi dan, a ne čekati više od 3 i pol mjeseca. Ako se na telefonskoj sjednici Hrvatska Vlada zaduži za 4 milijarde kuna onda se i rješenje o registraciji HSP-a moglo donijeti već odavna – dodao je Srb.
  Mi ćemo kao stranka ponoviti Sabor i još jednom potvrditi da smo to u stanju. Hitno ću objaviti i datum održavanja Sabora stranke koji će se održati bez ijedne gramatičke pogreške. Nećemo dopustiti nikome da preuzima kontrolu nad Strankom. Posebno se zahvaljujem vjernom članstvu na nevjerojatnom strpljenju koje je pokazalo u ovom periodu. To ne bi izdržala niti jedna stranka. Mi smo to izdržali i uz još malo strpljenja ćemo sve dovesti u potpuni red na kojem će nam svi moći zavidjeti.

  Na kraju konferencije predsjednik HSP-a osvrnuo se na ukidanje dopisništava HTV-a po Hrvatskoj i dopisništva u Sarajevu i Mostaru i isto izrijekom osudio.
  „Javna televizija koja koju plaćaju i financiraju pretplatnici mora raditi na zadovoljenju javnih potreba svojih gledatelja i raditi na zaštiti Hrvatskih nacionalnih interesa. I ja ovdje postavljam pitanje kuda to vodi i što će biti s ljudima zaposlenim u tim regionalnim HTV centrima.“ Hrvatska bi morala po uzoru na Austrijsku državnu televiziju koja ima poseban program za Austrijance u Južnom Tirolu i imati ne samo dopisništvo u Sarajevu i Mostaru već poseban program za Hrvate u BiH- završio je Srb.

   

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb, predsjednik