• Braniteljska udruga “OLUJA” iz Podstrane skrbiti će se za malu Leu iz Sotina.


  oluja udruga 1

  Dana 22. studenog ove godine u Društvenim prostorijama u Lučici Strožanac, UB Oluja Podstrana održala je konferenciju za tisak u povodu donacije socijalno ugroženim žiteljima Vukovara.
  Na konferenciji za tisak je istaknuto:
  Nakon reportaže na Novoj TV o socijalnoj samoposluzi „Duga“ u Vukovaru, Udruga branitelja Oluja odlučila je prikupiti hranu i higijenske potrepštine te nadopuniti prazne police.
  Prikupljanje hrane i potrepština započinje 6.11., te u dogovoru s Intereuropom u petak odlazi prva pošiljka.
  Subota ujutro, jedanaest ljudi sa prepuna dva kombija hrane i potrepština kreće za Vukovar.
  U Vukovaru nas dočekuju Vinko Jozić, Igor Smodej, Željko Šandor, Đuro Đureković, Željka Jurić – Mitrović te nas odvode do „Duge“ i pomažu iznijeti hranu.
  Sretni što smo mogli pomoći, pozdravljamo se s našim domaćinima, te odlazimo odati počast žrtvama Vukovara u društvu onih koji su tada koračali s njima.
  Na kraju dana umorni od dugog puta i emocija vraćamo se na konačište u Vinkovce. Vukovar ostaje u daljini, a mi svatko u svojim mislima. Nakon nekog vremena stiže poziv, šok i nevjerica. Saznali smo za obitelj Petričević kojoj je Centar za socijalnu skrb oduzeo  bebu, odmah nakon rođenja, staru 4 dana, a kao razlog je naveden nedostatak uvjeta za život, neimaština.
  Odluka je jednoglasna, vraćamo se natrag. Pomoći ćemo da dobiju uvjete za život kako bi se mala Lea što prije vratila roditeljima.
  Svanulo je jutro, ponovo ulazimo u Vukovar i idemo u kupovinu, punimo kombi potrepštinama i odlazimo za Sotin, gdje živi siromašna obitelj.
  Putem srećemo izvjestitelje Nove TV i zamolimo ih da nam se pridruže. Majci je oduzeto dijete zbog neimaštine. Pogledali ste reportažu, mada ono što se događalo u toj kućici ne mogu opisati riječi.
  Udruga branitelja Oluja obvezala se da će se skrbiti za malu Leu i pobrinuti se da se što prije stvore uvjeti da se vrati roditeljima.
  Dogovoreno je krštenje 21.12. u crkvi sv. Filipa i Jakova, a Udruga branitelja Oluja ima čast biti kumovima maloj Lei. Skrbit ćemo o njoj i svemu onome što je potrebno da bi ta obitelj sretno živjela u svom domu. Iskonsko pravo majke i djeteta ne bi smjelo biti narušeno nečim kao što je: nemati uvjete za život!
  Konferenciju za tisak održali su Mario Mikuličić, predsjednik Udruge, te Željka Mandarić i Jure Kunac. Prilog je snimila Nova TV i Slobodna Dalmacija.oluja udruga
  U ime Udruge branitelja Oluja pozivamo sve mještane Podstrane i sve ljude dobre volje u cijeloj Hrvatskoj da nam se pridruže u ovoj plemenitoj humanoj akciji pomoći mladoj obitelji.
  Podatke možete dobiti na Facebook stranicama Udruge branitelja Oluja Podstrana ili na mobitelj 098 65 77 99 (Željka Mandarić).

  hsp