• Daniel Srb: Nakon Vulinove izjave Hrvatska mora blokirati pregovore Srbija – EU!


  daniel srb dnevnoHrvatska mora reći Srbiji da uz ovakve izjave nikada i ni pod koju cijenu neće prihvatiti njihov ulazak u Europsku uniju, kaže Srb.

  Izjava srpskog ministra Aleksandra Vulina kojom je usred Hrvatske kardinala Alojzija Stepinca nazvao ustaškim vikarom šokirala je prisutne. Vulin, kojemu su očito zasmetale najave proglašenja svetim Alojzija Stepinca, očito je dao do znanja da Srbi i dalje ne odustaju od svoje politike.

  U razgovoru za naš portal, predsjednik Hrvatske stranke prava Danijel Srb kazao je kako je Vulin, kada su u pitanju ovakve izjave, kontinuirano i evidentno ne odustaje od velikosrpske ideologije i zastupa cijelu politiku laži i mitova koji su i doveli do rata u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a ne samo u Hrvatskoj. “To je očito nastavak takve politike”, kazao je Srb i dodao da je ono što najviše zabrinjava to što je navedeno izgovorio ovdje u Hrvatskoj, a naša politika na to obavezno mora reagirati.

  “Ovakve kontinuirane i neprihvatljive izjave u Hrvatskoj se prešućuju i na njih se ne reagira”, tvrdi naš sugovornik i dodaje da je to nedopustivo. “Svatko može s one strane Drine izjavljivati što god hoće i govoriti što misli, ali ne kada to govori u Hrvatskoj i kada je riječ o odnosima s Republikom Hrvatskom. Ako na to ne reagira hrvatska politika, onda je to opasno i nedopustivo”, tvrdi Srb.

  Upravo u tome predsjednik pravaša vidi najveći problem: “Problem je nereagiranje, svatko tko ovo prešuti, kukavica je ili vodi protuhrvatsku politiku. Na to se mora reagirati i o tome se mora voditi računa i kada srpski ministar bude želio ubuduće dolaziti u Hrvatsku.”

  Hrvatska mora reći Srbiji da uz ovakve izjave nikada i ni pod koju cijenu neće prihvatiti njihov ulazak u Europsku uniju, kaže Srb. “To mora biti hrvatska poruka i naši dužnosnici to moraju reći jasno. Ako ovako mislite voditi politiku, računajte s tim da o Hrvatske nećete imati potporu oko ulaska u Europsku uniju nego će Hrvatska učiniti sve da nikada ne uđete u nju.”

  “Poruka mora biti jasna i jasno izrečena”, kazao je Srb.

  izvor:dnevno.hr