• Daniel Srb: OSRAMOĆENI SMO PRED SAVEZNICIMA.


  daniel srb za webDaniel Srb, predsjednik HSP-a, na jučerašnjoj je konferenciji za novinare zaključio kako je Hrvatska u ratu, a kao saveznica SAD-a ima svoje obaveze.

  – Vojni angažman Hrvatske podržavamo, ali je sustav donošenja odluke i informiranja javnosti o našoj poziciji u borbi protiv terorizma doveo do smušenosti na najvišim državnim razinama. To nas je osramotilo pred saveznicima. U ovome vidimo priliku da se naša vojska modernizira, osnaži i postavi na noge nakon godina zanemarivanja i propadanja – zaključio je Srb.

  Upozorio je kako, prema Ustavu, odluku o vojnom angažmanu treba donijeti Sabor, a potvrditi predsjednik RH. No o svemu, napominje Srb, treba na vrijeme i kvalitetno informirati javnost.

  Komentirao je i situaciju u rafineriji Sisak rekavši kako je pitanje rafinerije politički poraz ili pobjeda Vlade u pregovorima s MOL-om.

  – Koliko god premijer Milanović govorio kako želi da rafinerija nastavi rad, od njega očekujemo rezultate, a ne dobre želje i nade – rekao je Srb.

  Predsjednik Srb je još jednom upozorio na neodrživost  primjene Zakona o vodama što je uz ostalo uzrok poplava u Republici Hrvatskoj. Napomenuo je da je  zbog primjene Zakona o vodama u Hrvatsku iz Srbije i BiH uveženo pjeska i šljunka u vrijednosti od 110 milijuna dolara i uništeno oko 2000 radnih mjesta. Ako je  nešto loše to treba mijenjati, i to hitno – rekao je Srb.

  Najnovija događanja vezana uz skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru predsjednik Srb je  ocjenio kao  proizvod  donošenja “ćiriličnog statuta grada Vukovara” koji su donijeli HDZ, SDSS i njihovi koalicijski partneri 2009. godine zbog kratkoročnih interesa. S nekim stvarima  se u Hrvatskoj ne možemo igrati a do ovoga ne bi ni došlo da nije bilo “ćiriličnog statuta” – zaključio je Srb

  HSP