• Daniel Srb pita DORH: Što je s kaznenom prijavom protiv Pupovca i portala Novosti?


  srb presica osijekNa današnjoj konferenciji za medije  u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb  ponovno  je aktuelizirao  pitanje kaznene prijave koju je HSP podnio protiv  izdavača, urednika i novinara portala  “Novosti” SNV-a zbog  grubog vrijeđanja i omalovažavanja  hrvatske HIMNE.

  Predsjednik HSP-a je  ponovno citirao  članke  Zakona o zastavi, grbu i himni Republike Hrvatske te  odredbe kaznenog Zakona koji regulira ovu materiju i pozvao DORH da se očituje o ovom pitanju.

  Srb je  podsjetio   da je  veliki broj  intelektualaca  i pravnika u Hrvatskoj podržao  inicijativu HSP-a i dodao da Hrvatska stranka prava neće stati niti  zaboraviti ovaj slučaj  koji je izraz mržnje prema HIMNI, Hrvatima   i Hrvatskoj.  Ako treba  organizirati ćemo i druge oblike političke borbe kako bi se ovo istjeralo na čistac – zaključio je Srb.

  Predsjednik HSP-a je prokomentirao i Vladinu politiku po pitanju imigranata. Ponovio je već poznati stav HSP-a po ovom pitanju i dodao  kako Hrvatska planira neke dvorce i vojarne za smještaj imigranata, te izišao s prijedlogom da  ako će to već  biti tako da  onda Hrvatska  pripremi dovoljnu količinu prijevoznih sredstava (autobus i vlakova) koji će imigrante transportirati na  zapad prema krajnjim odredištima  u koja idu  imigranti a to su najčešće Njemaška i Švedska.

  Predsjednik Srb je prokomentirao i pitanje novinara oko prijepora vezano za datum izbora i odgovorio da je HSP-u  u interesu  da se taj proces ne razvlači i da budući nikako nismo zadovoljni radom ove Vlade,  izbori budu što prije. A “lupinzi” koji se  se ovih dana  izvode dio su  hrvatskog  predizbornog folklora pred svake izbore – završio je Srb.

  hsp