• Daniel Srb za portal Dnevno: To je strašno, nedopustivo i za osudu. Ma to je za zatvor.


  daniel srb slika

  Dok će hrvatski građani i mnogobrojni branitelji 20. godišnjicu Oluje proslaviti u Kninu, odgovor na njihovu proslavu stiže iz Rijeke. Pod palicom kontroverznog redatelja Olivera Frljića uz asistenciju SDSS-ova Milorada Pupovca i Documente Vesne Teršelič priprema se pravi antihrvatski igrokaz slikovito nazvan Kontra-Oluja. Događaj je to koji će biti dobro osiguran jer očekuju se žestoke reakcije braniteljskih udruga, a čak i novinari trebat će posebne akreditacije za ulazak u riječki HNK. Svojim cirkusom nastojat će se kako je rečeno suprotstaviti glorifikaciji rata koja se i dalje nameće kao službena dužnost svih građana, te će tako pripremiti “svojevrsni mirovni kontrapunkt kninskoj proslavi Dana Domovinske zahvalnosti”. Tako će u riječkom HNK s početkom proslave u Kninu započeti razgovor s 5 žena različitih nacionalnosti, “listom ratnih stradalnica”, a razgovor će voditi aktivistica Vesna Janković.

  Na njihovu proslavu žestoko je reagirao predsjednik HSP-a Danijel Srb koji kaže da je organizacija Kontra-Oluje sramotna. “Kada je u pitanju ta njihova takozvana proslava to nije ništa drugo nego politička provokacija. Naravno, postavlja se pitanje zašto oni to čine, koji su im motivi i koje su posljedice toga. U konačnici nije slučajno da to čine Milorad Pupovac i Oliver Frljić.

  Kada je u pitanju Pupovac znamo svi da je on zapravo eksponent velikosrpskog programa u Republici Hrvatskoj, a ne predstavnik Srba u našoj zemlji. To je velika razlika koja je iznimno važna.

  A kada je u pitanju Oliver Frljić on je čovjek koji zloupotrebljava poziciju intendanta za vlastite političke aktivnosti, što je nedopustivo”, kaže Srb. Također, naglašava da nitko ne brani da on radi na repertoaru HNK-a u Rijeci. Kazališna tijela i on na čelu s njima imaju pravo definirati program u tome kazalištu i u svakoj sezoni te se u to nitko ne miješa. Međutim, Srb drži da je činjenica kako Frljić ne čini ništa drugo osim što provocira hrvatsku javnost gradeći time svoju političku pozadinu.

  “Iznenađen sam i zgrožen što to politika dopušta. Kako u Rijeci tako i na razini Ministarstva kulture. Od njih očekujem reakciju. Ministarstvo to mora presjeći jer suglasnost za imenovanje intendatna daje ministar”, poručuje pravaš.

  U cijelu priču uključila se i Documenta koju među ostalim financiraju hrvatski građani, ističe naš sugovornik koji kaže da se svaki puta zgrozi time što otvoreni neprijatelji hrvatske države dobivaju sredstva iz proračuna, jer riječ je o novcima poreznih obveznika.

  “To treba ljudima jednom otvoreno reći. Malo je medija poput vašega koji o tome otvoreno govore. Vi ni na jednoj velikoj televiziji pa i na javnoj ne možete o tome čuti niti jedne riječi protivljenja. To su nevladine civilne udruge kojima je cilj nepostojanje i rušenje hrvatske države, a financiraju ih hrvatski državljani od svojih malih plaća. To je strašno, nedopustivo i za osudu. Ma to je za zatvor. O tome se mora govoriti i hvala vam na tome jer to je prvorazredni interes hrvatske javnosti”, zaključuje Srb.

  izvor: Dnevno.hr