• DIP zatražio očitovanje od Hrvatske televizije na prigovor HSP-a.


  Na prigovor Hrvatske stranke prava  na medijsku zastupljenost na Hrvatskoj radio televiziji DIP je tražio očitovanje od Programskog vijeća  HRT-a.
  Čekamo odgovor!

  Poštovani,

  u privitku Vam dostavljamo prigovor Hrvatske stranke prava u svezi načina predstavljanja stranke na Hrvatskoj radioteleviziji u vrijeme izborne promidžbe te molimo Vaše očitovanje na navode iznesene u prigovoru.

  S poštovanjem!
  dip očitovanje

  – DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO
  – PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-a
  – GLAVNI UREDNIK HRT-a
  – RAVNATELJ HRT-a
  – GONG

   

  Poštovani!
  U ime Hrvatske stranke prava prisiljeni smo Vam se obratiti jer ovo što se događa u javnom medijskom prostoru nedopustivo je medijsko manipuliranje od strane HRT-a. Svaka aktivnost HSP-a se sustavno ignorira od strane javne televizije koja u posljednjih godinu dana gotovo da nije prenijela ni jednu aktivnost Hrvatske stranke prava, a mnoge od njih su bile od nacionalnog i javnog interesa.

  HSP na ovim parlamentarnim izborima izlazi u Koaliciji SPREMNI sa HKS-om i Os. HRT iako se radi o HSP-u, najstarijoj stranci u Hrvatskoj,i europarlamentarki gđi Ruži Tomašić ne nalazi shodno odazvati se pozivu na potpistivanje Pisma namjere niti na potpisivanje Sporazuma o političkoj suradnji stranaka koalicije Spremni.
  S druge strane HTV prenosi identične događaje od stranaka koje nisu niti parlamentarne, niti imaju svog predstavnika u Euro-parlamentu. Zadnji slučaj jest predstavljanje koalicijske liste za 4. izbornu jedinicu na kojem su bile kamere HTV-a (hvala djelatnicima Centra Osijek na dolasku), ali ono što se poslije događalo, uredničkoj ekipi iz Zagreba ne služi na čast.
  U svim informativnim emisijama „vrtile“ su se vijesti o aktivnostima različitih političkih opcija stoga smatramo da je ovo namjerno ingnoriranje od strane HRT koja je javna televizija i koja treba imati jednak tretman prema svima u izvješćivanju o aktivostima stranaka i nezavisnih lista za vrijeme izborne kampanje.
  Ovim pismom HSP još jednom poziva na poštivanje demokracije i prava na javno informiranje.
  Tražimo od Državnog izbornog povjerenstva, GONG-a i Vijeća HRT-a intervenciju zbog evidentnih medijskih manipulacija s ciljem utjecaja na rezultat parlamentrnih izbora.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb, predsjednik