• DIVERZIJA U SISKU! HSP-ovac Željko Soldo izbačen iz ureda: ‘U njega su smjestili aboliranog teroristu Boru Rkmana!’


   

  soldo željko

  “Sve što smo tražili i dobili je kutak za branitelje. Sada su nam ga uzeli i ustoličili hrvatskog neprijatelja, teroristu. Vi morate biti svjesni da je na ovom području brojna braniteljska populacija. Uopće mi nije jasno kako se Žinić u ovako osjetljivom trenutku prosvjedovanja odvažio na ovakav potez”, ljuti se Soldo.
  Jedan od prvih poteza novog župana Sisačko-moslavačke županije, Ive Žinića (HDZ) bio je izbacivanje Željka Solde (HSP), predsjednika županijske skupštine iz ureda kako bi u njega smjestio dožupana Boru Rkmana (SDSS)! Kako bi shvatili nevjericu i ljutnju tamošnjih stanovnika, potrebno je baciti jedan pogled na životopis Solde i Rkmana, te usporediti što je u vrijeme rata radio ovaj dvojac…

  Željko Soldo, časnik je i veteran Domovinskog rata koji je kao pripadnik HOS-a teško ranjen u Vukovaru. Soldo, kao izrazito srčana ličnost, nastavio je djelovati i u miru, a sve s ciljem obrane dostojanstva hrvatskih branitelja i zaštite digniteta Domovinskog rata. Kao predsjednik županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, u svom je uredu neumorno primao branitelje i obitelji poginulih i nestalih te zajedno s njima rješavao probleme kojih je kod branitelja, kako znamo, napretek.

  S druge strane, dožupan Boro Rkman… Životopis koji njega krasi prilično je sličan Soldinom, ali gledano s “druge strane”. Boro Rkman u vrijeme je rata bio ratnohuškački novinar čije pero nije mazilo branitelje. Poznat je po svojoj bliskoj suradnji s vojskom tzv. RSK kojoj je kao vojni obavještajac bio od iznimne koristi. Izuzev toga, osobno je bio prisutan pri padu prvog hrvatskog vojnog aviona i smrti pilota Miroslava Perisa kojeg su 14. rujna 1993. srušili četnici.

  Pitanje je, je li Ivo Žinić, nasljednik Marine Lovrić Merzel, uopće svjestan poruke koju je odaslao izbacivanjem Željka Solde iz ureda i postavljanjem Bore Rkmana. U to nije siguran ni sam Željko Soldo, jedno od najprepoznatljivijih imena u braniteljskom svijetu:

  – Ne znam što bih rekao… Možda je Žinić nespretan, iako bi se prije moglo zaključiti da je neiskren. Čisto licemjerstvo na djelu! Ja sam izraziti legalista, čestitao sam mu na pobjedi i pružio ruku s nadom u dobru suradnju – kaže Soldo u nevjerici i podsjeća kako je na Rkmana davno upozoravao:

  – Svi sve znaju o Bori Rkmanu. Ipak, on ostaje i opstaje, a ja se s tim teško mirim. Mladost sam dao za ovu Hrvatsku i zajedno s drugima je dizao iz pepela, dok ju je on rušio. Osjećaj da je na mom uredu pločica s njegovim imenom? Poražavajuće! Nije to, zapravo, bog zna kakav ured, moglo bi se reći i da je neugledan, ali izbacivanje vukovarskog branitelja koji je do grla u poslu kako bi se smjestio abolirani terorist za mene je strašno! I ne želim da se misli kako je ova reakcija stvar mog ega… Ne, nije, ja ću svoj posao obavljati i pod hrastom. Ako branitelji mogu danima i noćima mogu biti na hladnoći u Savskoj, mogu i ja pod hrast. Zapravo, strah me je reakcije branitelja moje županije koji će doći pred vrata ureda, a otvorit će im Boro Rkman. Razumijete li da njegova nazočnost vrijeđa? Ovo je čista diverzija – kazuje predsjednik županijske skupštine Željko Soldo koji je odavno tražio Rkmanovu ispriku i ostavku. Sada, međutim, ispriku braniteljima očekuje od Žinića:

  – Nema se što Rkman ispričavati. On samo koristi ono što mu je dozvoljeno. Novi župan se treba ispričati. On je svoju dobru suradnju s Rkmanom najavio i prije svega ovoga. Ovo je dno dna… Sve što smo tražili i dobili je kutak za branitelje. Sada su nam ga uzeli i ustoličili hrvatskog neprijatelja, terorista. Vi morate biti svjesni da je na ovom području brojna braniteljska populacija. Uopće mi nije jasno kako se Žinić u ovako osjetljivom trenutku prosvjedovanja odvažio na ovakav potez. Jasno mi je, politička podilaženja i kalkulacije, ali na račun ponižavanja onih koji su stvarali Hrvatsku? Ponavljam, dno dna… – zaključio je Soldo koji kaže kako nakon svega ne bi ni želio svoj ured nazad:

  – Ne. Boro Rkman ga je okužio – završio je Željko Soldo.

  IZVOR:http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/136748-diverzija-u-sisku-hsp-ovac-zeljko-soldo-izbacen-iz-ureda-u-njega-su-smjestili-aboliranog-teroristu-boru-rkmana.html