• Drago Marković: Tražimo od MUP-a i DORH-a da reagiraju na secesionističke pokušaje iz hrvatske Istre.


  ustav rh

  Kao na tekućoj traci proizvode se afere i priče koje imaju za cilj bavljenje njima (aferama), umjesto da se i javnost i javna vlast bavi stvarnim problemima kojih je napretek. Glavni i najbitniji problem u Hrvatskoj  je otvaranje novih radnih mjesta  što je temelj za rješavanje  svih naših problema. I demografska obnova i odlazak mladih iz Hrvatske i mirovine i niži porezi ne mogu se riješiti bez novih zapošljavanja.

  Ovaj puta mjesto u javnom prostoru je dobila ideja plasirana preko društvenih mreža a potom i preko mnogih portala radnog naslova „Istra republika“, a ono što osobito zabrinjava veliki prostor je dobila u medijskom prostoru Srbije. Nema značajnijeg medija koji nije objavio tu vijest.  Razlozi su nam dobro poznati, i sigurni smo da su  ovakvu vijest jedva dočekali, budući  je vidljivo da vijest nije plasirano preko agencijskih kanala, već je preuzimana s jednog hrvatskog portala.

  Republika Hrvatska ima svoj USTAV, koji kaže da je Republika Hrvatska suverena na svakom pedlju svog teritorija, da je nedjeljiva i jedinstvena. Ta inicijativa ima  i svoju  istarsku„valutu“, svoju „putovnicu“, kažu da nisu Hrvati, kažu da su Istrijani iako po svim lingvističkim pravilima moraju i trebaju nositi naziv Istrani.

  Nadalje, ako se u zadnje vrijeme jako vodi računa o tomu tko što radi i piše, tko kome prijeti i šalje poruke prijetećeg sadržaja, neprihvatljivo nam je situacija da jedna stranica koja djeluje s protustavnih pozicija uopće egzistira na društvenim mrežama.

  Što radi policija?? Što radi državno odvjetništvo?? Do kada će se dopuštati ova protuustavna djelatnost koja podriva teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske s iredentističkih i secesionističkih pozicija.

  Sve ovo se predstvlja kao “neslana šala” a u stvari se krije ozbiljan proces iza čega stoje paralelne strukture, koje na „simpatično bezazlen“ način pokušavaju podvaliti „kukavičje jaje“ koje će nakon izvjesnog vremena doživjeti i službenu inicijativu.

  Stava smo  da se  radi po modelu klasičnih obavještajnih scenarija za destabilizaciju određenog područja, već toliko puta viđenom na razičitim prostorima i zato se svaka inicijativa koja vodi u iredentizam i secesiju mora i treba odrezati u začetku.

  Hrvatska stranka prava traži od MUP-a i DORH-a da postupa sukladno Ustavu i Zakonima, a svako secesionističko djelovanjenje ima se smatrati veleizdajom i kao takvo  se   tretirati pred Zakonom.

  Hrvatska stranka prava
  Drago Marković, član predsjedništva