• Gradonačelniče pomozite “Konfekciji Antonazzo”, 90 radnih mjesta je u pitanju.


  ja profilnaKako danas donosi Glas Slavonije u Osijeku se sprema još jedan stečaj gospodarskog subjekta “Konfekcije Antonazzo” u kojem će po svemu sudeći bez posla ostati 90 radnika Radi se uglavnom o ženama-zaposlenica koje rade u ovoj tekstilnoj tvrtci.
  Ovo je samo jedna u nizu loših vijesti koje u zadnje vrijeme dolaze iz gospodarskog sektora u gradu Osijeku. Nakon Baumaxa i Pioneera u kojem će bez posla ostati 120 radnika, ovih 90 iz Konfekcije Antonazzo će dodatno povećati broj nezaposlenih na Zavodu za Zapošljavanje u Osijeku.
  Koristimo priliku da pozovemo gradonačelnika Osijeka Vrkića da se angažira i proba iznaći bilo kakvo rješenje kako bi za ovih 90 zaposlenica isplatile zaostale plaće i iste nastavile raditi.

  Smatramo potrebitim podsjetiti građane Osijeka kako je još prije godinu dana gradonačelnik Vrkić najavljivao gospodarski tsunami u gradu na Dravi i dolazak investitora koji će preporoditi Osijek. Do sada od tih najava nismo vidjeli ništa pozitivno. Nismo vidjeli nijednog novog investitora, nismo vidjeli nijedan novi proizvodni pogon. A svjedoci smo svakodnevnih zatvaranja proizvodnih pogona i obrta.

  Stoga je vrijeme da se gradonačelnik Vrkić konačno aktivira i krene rješavati gospodarske probleme Osijeka kojih ima na pretek. Za početak nek krene s “Konfekcijom Antonazzo”, neovisno što se ovdje radi o vlasniku strancu, zaposlenice su naše sugrađanke i očuvanje svakog radnog mjesta je ispred svih ostalih prioriteta..
  Situacija je takva da traži hitnu reakciju, a uvjereni smo da ako uloži samo pola energije koju je uložio u spašavanje OLT-a, što je za svaku pohvalu, da će ovaj gospodarski subjekt opstati i 90 zaposlenica nastaviti će raditi. Samo neka to ne čini na način na koji je spašavana Slavonija – Modna konfekcija Osijek.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  PODRUŽNICA OSIJEK
  Drago Marković, predsjednik