• Hrabrić: “Situacije poput one sa Zlatnim ratom i Kostabelom ne smiju se ponoviti”


  hrabrić

  BAŠKA Nikica Augustinović, predsjednik HSP PGŽ-a naglasio je da, iako pravaši u većini lokalnih samoupava na izbore izlaze samostalno, u utrku za Županijsku skupštinu HSP kreće s kvalitetnim timom ljudi koje su različite stranke okupljene u koaliciji.

  – Naš izbor je Tonči Hrabrić koji će se zasigurno znati promicati interese naših građana u Županijskog skupštini, ističe Augustinović (koji je ujedno i HSP-ov kandidat na načelnika Omišlja) dodajući i da će Hrabrić, kao istaknuti pravaš, predsjednik HSP-a Baške te član Glavnog stana te stranke, biti veliko osvježenje u radu Županijske skupštine.

  U utrku za Županijsku skupštinu ulazimo otvorenih karata. Naša je županija druga po iseljavanju i to je sramota onih koji je vode, naglašava pak Hrabrić ističući da će učiniti sve za boljitak kraja u kojem živi. Zalagat ćemo se da se ovlast davanja koncesija na pomorskom dobru sa Županije prenese na lokalnu samoupravu jer se situacije poput one sa Zlatnim ratom i Kostabelom ne smiju ponoviti, naglašava Hrabrić ustvrđujući da lokalna samouprava najbolje može raspolagati svojim dobrom, dok su lokalna trgovačka društva ta koja moraju voditi brigu i zarađivati na njemu s ciljem investiranja u lokalne projekte i infrastrukturu.

  Ono načemu ću inzistirati je i problematika prometne povezanosti, nastavlja Hrabrić tvrdeći da su županijske ceste u vrlo lošem stanju. Iako se mnogo napravilo na modernizaciji državnih cesta, one županijske su ostale zapostavljene, kaže Tonči Hrabrić ukazujući i na trajektnu nepovezanost otoka Raba i Lošinja kao i istu situaciju između Baške i Senja.

  Izvor: Novi list