• HRVATSKA IMIGRANTIMA MORA NAPLATITI SVAKU USLUGU


  imigranti
  Iako vlada u odlasku tvrdi da je do sada na imigrantsku krizu potrošeno nešto oko 70 milijuna kuna, naše su procjene da je taj iznos veći čak i za sto milijuna.

  Kao većinski kršćanskoj zemlji obveza nam je barem u prolasku izbjeglicama pružiti najviše što možemo. Nahraniti ih, zaliječiti rane, obući ih, utopliti i osigurati im siguran put do destinacije koje žele. Imigrantima to nismo dužni osigurati.
  Prvo da definiramo što znači riječ imigrant. Imigrant je doseljenik, useljenik, stranac koji se stalno nastanio u nekoj zemlji, dakle imigranti nemaju nikakve veze s izbjeglicama i niti jedna država nije dužna pružiti im niti jednu uslugu bez naknade.
  Oni ne napuštaju svoje domove zbog toga što ih je natjerao rat, niti zbog toga što im je netko srušio kuću. Oni napuštaju samovoljno svoje domove jer žele neki bolji život u nekoj bogatijoj zemlji zapada.

  Sjetimo se naših 100 000 mladih koji su u vrlo kratko vrijeme napustili Hrvatsku. Jesu li oni dobili besplatan prijevoz do Njemačke, Kanade, Australije ili Irske??

  Jesu li dobili odjeću, obuću ili besplatan smještaj na svom putu ili zemlji u koju su otišli?? Nisu, platili su svaku čašu vode koju su popili. Zbog čega smo mi onda dužni pružati sve te usluge potpuno besplatno imigrantima s istoka?? Nismo im dužni pružiti apsolutno ništa.
  Ako se netko izjašnjava kao imigrant i traži neki bolji život u nekoj bogatijoj zemlji na zapadu Europe onda on mora imati valjane dokumente, dužan je na svom putu platiti prijevoz i sam si osigurati sredstva za prehranu, konačište ili zdravstvenu zaštitu ako mu je potrebna ali u slučaju ove imigrantske krize kojoj se ne vidi kraja to nije tako.

  Što je razlog takve politike zapadnih zemalja. Odgovor je jednostavan, plansko naseljavanje područja Europe. Nećemo ulaziti sada u razloge tog i takvog naseljavanja mada i na to imamo odgovore ali smatramo da one koji se izjasne kao izbjeglice treba zbrinuti, a imigrantima se sve usluge jednostavno moraju naplatiti kao i svakoj drugoj osobi koja svoju sreću želi potražiti negdje van svoje domovine.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA