• HSP dostojno obilježio godišnjicu podmuklog atentata na Antu Paradžika, svojeg prvog dopredsjednika i prvog načelnika ratnog stožera HOS-a


  Hrvatska stranka prava se s ponosom sjeća svojeg prvog dopredsjednika i prvog načelnika Ratnog stožera HOS-a Ante Paradžika kojeg su 21.9.1991. ubili zločinci po nalogu tadašnjeg vrha vlasti u Hrvatskoj.
  Ta se vrhuška posebice obrušila na one koji su HOS vodili, pa je tako dat nalog za podmukli atentat na Antu Paradžika a nekoliko mjeseci kasnije i na Blaža Kraljevića.
  Nalogodavatelj i njegova kamarila bili su svjesni snage i ugleda Hrvatske stranke prava, koja je pokazala da će biti trn u oku UDBA-škim strukturama koje su premrežile HDZ i hrvatsku vlast, kao i snage, časti i ugleda postrojbi HOS-a koje su već u prvim danima srbočetničke agresije pružile žestok otpor Miloševićevim hordama zla.
  Poveznica i HSP-a i HOS-a je Ante Paradžik. Rođen je u Hercegovini, u gradiću Ljubuški ratne 1943.Njegov j e životni put tako započeo u Prvom, a – nažalost – završio u Drugom domovinskom ratu.
  Članice i članovi Hrvatske stranke prava i ove su godine obilježili godišnjicu smrti svojeg velikana.
  Tako su 20.9.2020. predvođeni predsjednikom Glavnog stana HSP Nikicom Augustinovićem položili vijence i zapalili svijeće u Sesvetama, na mjestu atentata na Antu Paradžika, a 21.9.2020. su održane mise u spomen na Antu Paradžika u Mariji Bistrici i u Splitu.
  Sljedeće godine navršiti će se 30 godina od ubojstva našega čelnika, a nadamo se da će tada biti podignut spomenik na mjestu na kojem je posljednji put kucalo srce Ante Paradžika. Za Hrvatsku.

  Hrvatska stranka prava