• HSP: Duboko smo povrijeđeni istupom predsjednika Josipovića


  Kako je predsjednik Josipović “ukrao” tradiciju obilježavanja Spomendana oslobođenja Međimurja 1991. godine

  marija hertelendi 1

  I ove godine u organizaciji Međimurske županije i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Podružnica Međimurska županija, obilježen je 17. rujna. Dan kada se sa ponosom prisjećamo trenutke zajedničke snage u obrani i oslobođenju Međimurja od zloglasne i okupatorske “JNA. Prva županija u kojoj se bez ijedne žrtve predala vojarna u Čakovcu. 23 god. prošlo je od dana pobjede i nesebičnosti međimurskih branitelja u obrani svog kraja.

  Samo obilježavanje započelo je kao i svake godine jutarnjom misom i molitvom za sve poginule i nestale branitelje u crkvi Sv. Nikole Biskupa u Čakovcu. Ostatkom protokola nazočio je predsjednik dr.Ivo Josipović u društvu župana i ostalih županijskih i gradskih vlasti. Tradicionalno polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za poginule nekako se “istrgnula” iz okvira tradicije. I to tako što je na izričit zahtjev protokola predsjednika Josipović zabranjeno održavanje bilo kakve molitve iliti blagoslova u njegovom prisustvu na mjestu kod Spomen zida naših poginulih branitelja.

  HSP Međimurske županije i ja kao vijećnica HSP-a županijske skupštine, duboko smo povrijeđeni i osuđujemo ovako sramotan i grub pokušaj omalovažavanja vjere i tradicije jednim niskim, nimalo potrebnim činom predsjednika Josipovića.  Sa indignacijom odbijamo svaki pokušaj da ovaj dio Hrvatske bude bilo čiji poligon za ispitivanje političkog rejtinga, na bilo koji neprimjereni način. 

  Povjerenica HSP-a
  Marija Hertelend