• HSP: JE LI BOŽO PETROV ČOVJEK OPASNIH NAMJERA?!


  Most_nezavisnih_lista_logo

  U našem članku od 18.prosinca 2015.godine otvoreno smo pozvali Božu Petrova da javno objavi o kakvim to reformama MOST nezavisnih lista pregovara sa koalicijama okupljenih oko SDP-a i HDZ-a. Smatramo da su sve reforme koje se misle provesti od javnog interesa i da javnost o njima mora biti informirana prije nego se sastavi bilo kakva većina koja bi mogla na bilo koji način sastaviti Hrvatsku vladu, bilo ona sastavljena između MOST-a i SDP-a, MOST-a i HDZ-a ili kako oni vole reći sastavljena kao tripartitna vlada.

  Svaka reforma za sobom vuče i određenu cijenu, a u konačnici i novi broj nezaposlenih osoba. Možemo razumjeti zašto HDZ i SDP šute o predloženim reformama, oni ih nisu ni predlagali dok uz to ovise o dobroj volji Bože Petrova tko će iduće četiri godine voditi zemlju i tu poziciju ne žele izgubiti javnom objavom tih i takvih predloženih reformi.

  Pošto se ni Božo Petrov niti bilo tko iz MOST-a nisu udostojili odgovoriti na naš poziv, uvjerenja smo kako bi te navodne reforme skupo stajale ionako opustošenu Hrvatsku. Financijski ali i gubitkom mnogih radnih mjesta. Zadnjih dvadesetak dana svjedočimo da se pregovara isključivo oko pozicija, dok su reforme bačene u drugi plan kao da nikada nisu bile tema pregovora između tri vodeće strane na Hrvatskoj političkoj sceni.

  Zbog čega javnost ne smije znati o kojim i kakvim reformama radi, možemo samo nagađati ili čak niti to ne možemo. Smatrati ozbiljno one koji predlažu određene reforme dok ujedno ugovaraju sastanak u jednom od najskupljih hotela u Hrvatskoj, kao da se radi o ugovaranju višemilijunskog ulaganja u zemlju, za nas je i te kako neozbiljno, kao i ova igra malo hoćemo pa malo nećemo s jednima ili sa drugima.

  Mišljenja smo da da je ovo poigravanje jako opasno za Hrvatsku kao i sam Božo Petrov. Očito je da se on sam preplašio rezultata koji su ostvarili na izborima i vrlo vjerojatno su u MOST-u svjesni da bilo koju stranu izaberu, mandat neće odraditi do kraja. Isto tako je Božo svjestan činjenice da ukoliko se konstituira 8. saziv Sabora i ako se ne sastavi potrebna većina za formiranje vlade RH izlazimo na nove izbore i samim time će biti odgovorni za gubitak na desetke milijuna kuna koje bi iz proračuna morali isplatiti novoizabranim saborskim zastupnicima, 6 mjeseci punu plaću svim zastupnicima i 6 mjeseci iznos od 50% od pune mjesečne plaće iako bi odradili svega par dana.

  Ako u to uračunamo i troškove novih izbora dođemo do enormnih iznosa za ništa, samo zato jer se netko igrao mesije koji smatra da spašava državu. Naš prijedlog je svakako ponavljanje izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru.

  Uz sve navedeno pozivamo novu Hrvatsku vladu i novi saziv Sabora RH da prvi potez bude donošenje zakona o političkoj odgovornosti mada je vrlo mala vjerojatnost da će to bilo koja od vodećih političkih opcija i napraviti. Zbog svega navedenoga i sami se pitamo: je li Božo Petrov čovjek opasnih namjera??  Prosudite sami.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Krešimir Vrpka