• HSP: Je li ministar zdravstva Kujundžić zaboravio SLAVONIJU !??


  Vijest da se  dijagnostika putem magnetne rezonance u 2018. godini može obaviti i u pojedinim privatnim klinikama koje su sklopile ugovore s HZZO-om kako bi se smanjile lista čekanja svakako je pohvalna. Vijest koju su objavili svi mediji ima samo jedan nedostatak, naslovi trebaju imati dodatak,: „OSIM AKO ŽIVITE U SLAVONIJI!“

  Od 12 privatnih klinika s kojima je HZZO sklopio ugovore ni jedna nije iz Slavonije! Slavoncima najbliža privatna klinika koja ima ugovor za magnetnu rezonanacu u kojoj se može obaviti pretraga na trošak HZZO-a nalazi se u Zagrebu, dok su ostale u Splitu, Šibeniku, Puli, Karlovcu, Zaboku ili Varaždinu.

  Zašto je to tako ako znamo da na području Slavonije živi milijun ljudi i ima nekoliko klinika koje rada ovu pretragu, a znamo da su liste čekanja jako velike pogotovo u gradu Osijeku.

  Ako znamo da su liste čekanja za pregled MR često duže od 180 dana, a za pojedine vrste pregleda pacijenti se naručuju za prosinac 2018. godine što se lako može provjeriti na javno dostupnim listama čekanja naše pitanje se čini još opravdanijim.

  HSP Osječko baranjske županije upućuje pitanje ministru zdravstva Milanu Kujundžiću i traži odgovor zašto na području istočne Hrvatske nije sklopljen ni jedan ugovor s privatnim klinikama za dijagnostičke preglede na MR koji bi skratili liste čekanja??
  Živimo li u istoj državi ili Hrvati s istoka države mogu čekati. Je li i ovo pokazatelj brige i skrbi centralne države prema Slavoniji?? Je li i ovo dio famoznog projekta „ Ispražnjena Slavonija“?

  Pozivamo ministra zdravstva Milana Kujundžića da uloži dodatne napore, još jednom preispita odluke i proširi obim usluga za preglede na MR i na području Slavonije.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Drago Marković, član predsjedništva