• HSP: Kada će se riješiti problem izgradnje pješačke staze i pješačkog prelaza u dijelu ulice Stjepana Radića u Predavcu ?  Na 9. sjednici Općinskog vijeća Općine Rovišće vijećnik HSP-a Zvonko Mlakić postavio je vijećničko pitanje načelniku Općine :
  Kada će se u dijelu ulice Stjepana Radića u Predavcu izgraditi pješačka staza i pješački prijelaz ?

  Ovo nije prvi puta da se ovo pitanje postavlja na sjednici Općinskog vijeća. U više navrata vijećnik HSP-a je tražio da se to riješi, nažalost do današnjeg dana nije ništa učinjeno.
  Ovakvo stanje ne može i ne smije ostati. Hitno je potrebno izgraditi pješačku stazu i obilježiti pješački prijelaz u dijelu ulice Stjepana Radića u Predavcu. Posebno sada kada učenici zbog radova na područnoj školi Predavac putuju u centralnu školu Rovišće.

  Svakodnevno su izloženi životnoj opasnosti jer zbog gustoće prometa jedva uspijevaju preći cestu i doći do autobusnog stajališta. Gotovo svi stanovnici ovog dijela Predavca podržavaju ovu inicijativu i očekuju od načelnika Općine Rovišće da to riješi.

  Spomenuta dionica države ceste DC 28 kroz Predavac je u nadležnosti Hrvatskih cesta. Na potezu su načelnik Općine Rovišće i Hrvatske ceste da taj gorući problem riješe, jer je to najopterećeniji dio ceste kroz Općinu Rovišće i možemo reći trenutno i najopasniji.

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Rovišće
  Zvonko Mlakić, predsjednik