• HSP objavljuje popis srpskih terorista


    Anto ĐapićHSP traži ostavke ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog toga što, kažu, nisu spriječili progon hrvatskih branitelja. HSP-ovci tvrde da ne stoje iza objave popisa koji je objavljen u medijima te odbacuju optužbe HDZ-a da skupljaju političke bodove.

    HDZ je taj koji obmanjuje narod, poručio je počasni stranački predsjednik Anto Đapić na konferenciji za novinare u Zagrebu. Iz HSP-a traže od države da donese zakon kojim će se zaštititi svi sudionici Domovinskog rata. Najavili su i nove akcije. U srijedu će na konferenciji za novinare, rekao je Đapić, objaviti popis 58 srpskih terorista koje su čak i vlasti tzv. SAO Krajine procesuirale zbog zločina u Dalmaciji, što Hrvatska nije učinila.

    HSP je pozvao branitelje s popisa da ne napuštaju Hrvatsku dok se jasnije ne vide odgovori hrvatske politike oko toga što je sve dogovarano daleko od očiju javnosti zbog višeg cilja – EU. Zatražili su i povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije u Zagreb, kao i neodustajanje od tužbe za genocid pred međunarodnim sudom u Haagu protiv Srbije.