• HSP poziva na razboritost svih pravaša i pravaških simpatizera: Svi su dobrodošli u “HSP – DOM SVIH PRAVAŠA”


  Kada god Hrvatskoj stranci prava, jedinoj političkoj stranci u RH koja brine za nacionalne vrijednosti bez kalkulacija, krene dobro i kada pokrene političke aktivnosti gotovo pa u pravilu pojave se dušobrižnici s idejom za “ujedinjenje” pravaša. Nude usluge dobre volje, nude ideje i načine kako bi to po njima trebalo napraviti. Teško je i zamisliti kako bi se zvala ta nova asocijacija i čemu bi ona služila osim nekim nepredviđenim osobnim interesima.

  Prosječni državotvorni Hrvati, domoljubi kojima je dodijalo gledati ovakvu vlast u Hrvatskoj to željno isčekuju i vjeruju da je to jedini spas za Republiku Hrvatsku u zaštiti od Bruxellesa i političkih oligarhija koje upravljaju Hrvatskom. Žele to u najboljoj namjeri, a mediji im svako malo serviraju priču o razjedinjenosti. Razjedinjenosti nema! HSP – Hrvatska stranka prava je jedna i jedinstvena i nepodijeljena, HSP je dom svih PRAVAŠA! A svim dobronamjernima vrata su otvorena!

  Na političkoj sceni u Hrvatskoj uz HSP postoje još neke političke organizacije koje nominalno nose pridjev “pravaški”, ali su svjetlosnim godinama udaljene od pravaške ideologije i učenja Oca Domovine i utemeljitelja HSP-a dr Ante Starčevića, ali se zna, osnovane su za kontaminaciju političkog prostora i po tuđem nalogu unose zbrku, nemir i nered.

  Neki su funkcionirali kao ekspozitura i pričuvni sastav HDZ-a , a urušili su se kao kula od karata nekon što im je HDZ izmaknuo stolicu dok su u istu sjedali i sada djeluju kao regionalna stranka u nekim županijama, s pojedinim vijećnicima koje im je HDZ poklonio. Možda je važno podsjetiti Hrvate da je ta “ekipa” najzaslužnija za uvođenje ćirilice u gradu Vukovaru gdje su zajedno sa HDZ-om promijenili Statut Grada Vukovara kako bi se u njemu legalizirala ćirilica.

  Neki funkcioniraju tako da ih se na daljinski upravljač za sitne usluge pošalje na različita mjesta da “ustašuju”, pozdravljaju strane državnike ili tuđe zastave (svakom pravašu strano), i to ovisno o potrebama vladajućih struktura.

  Neki su podijeljeni i svrstani u dva džepa i dva tabora i djeluju samo na području Zagreba i Splita. A postoji još nekoliko registriranih političkih organizacija koje  nažalost u imenu imaju pridjev “pravaški” koje politički ne djeluju niti izlaze na izbore.

  ZAJEDNIŠTVO PRAVAŠA JE NAJVEĆA  RAK RANA HRVATSKIH NEPRIJATELJA!

  Da je Hrvatska pravna država nijedna od tih stranaka ne bi bila registrirana, ako bi primjenili članak 11. Zakona o političkim strankama koji priječi registraciju stranaka istog imena ili značenja. Već smo imali jedan presedan kada je 1992. odbijena registracija HSP dr Ante Starčević, da bi se stranka istog imena registrirala 2009. godine. Ako netko misli da nismo u pravu neka pokuša registrirati stranku koja u nazivu ima HDZ ili SDP!

  Samo je Hrvatska stranka prava – HSP (bez prefiksa i sufiksa) preživjela, održala se, ostala na ideji i braniku pravaške državotvorne misli i dalje politički djeluje, diže se kao feniks i svakim danom jača. Preživjeli smo sve pokušaje uništavanja, udara na naše čelne ljude, opstrukcije na terenu i opstali zahvaljujući programu koji se temelji na čestitosti, državotvornosti, samoodgovornosti i stručnosti.

  Dolaze nove generacije pravaša, u HSP ulaze novi ljudi, intelektualci, gospodarstvenici, neopterećeni mladi ljudi koji u HSP- u vide rješenje hrvatskih problema i veliki broj pravaša na lokalnim razinama koji žele vidjeti jaku i snažnu Hrvatsku stranku prava.

  Možda najbolji i najzorniji primjer koji pokazuje kako djeluju plagijat stranke i pod čijom su kontrolom, je primjer grada Gospića gdje Pero Čorić (HSP AS) ima svoga vijećnika koji je od trenutka izbora za gradskog vijećnika na HDZ-eovoj listi bio najžešći protivnik gradonačelnika Gospića i predsjednika HSP-a Karla Starčevića.

  Umjesto da podrži sve dobre stvari i projekte koje predsjednik HSP-a provodi u gradu Gospiću vijećnik Pere Čorića (HSP AS) glasuje protiv predsjednika HSP-a i ruši najbolji i najtransparentiji proračun u povijesti grada Gospića i države Hrvatske. Pravaši to ne rade.

  Ovo priopćenje je POSLJEDNJE kojim će se HSP oglasiti po pitanju pravaškog jedinstva. Naglašavamo, svima koji se nisu ogriješili o pravaški pokret, nauk Oca Domovine i hrvatske nacionalne interese, HSP-ova vrata su otvorena i dobrodošli su u DOM SVIH PRAVAŠA.

  Bog i Hrvati!
  Hrvatska Hrvatom!

  Ured za odnose s javnošću
  Hrvatske stranke prava