• HSP Primorsko goranske županije o rezultatima izbora i pripremama za lokalne izbore.


  hsp-pgz

   

  U subotu 24. rujna održan je sastanak županijskog vijeća HSP Primorsko-goranske županije. Sastanku su nazočili  predsjednik ŽV i član predsjedništva HSP  Nikica Augustinović, dopredsjednici ŽV  Robert Cifrek (HSP Kraljevica) i  Tomislav Kezele (HSP Delnice), član Glavnog stana HSP  Tonči Hrabrić (HSP Baška), tajnik ŽV Dalibor Jukić,  Valter Galjanić  (HSP Kostrena),  Berislav Tomljenović,  Ivan Ivošić,  Ana Lauš (HSP Omišalj), te kao gost profesor Zvonko Čapka iz Rijeke.

  Teme sastanka i rasprave bili su: rezultati izbora za Hrvatski državni sabor, ostavka predsjednika HSP i budućnost stranke, te lokalni izbori.
  Analizom rezultata izbora za 7. i 8. izbornu jedinicu a kojima je obuhvaćena Primorsko-goranska županija ŽV HSP PGŽ nije zadovoljno  iako je polučilo nešto veći broj glasova u odnosu na izbore u studenom 2015. godine

  Zaključak ŽV na ovu točku dnevnog reda je taj da se mora težiti i raditi na suradnji svih pravaških stranaka koje postoje u PGŽ, a u cilju postizanja što boljih rezultata na lokalnim izborima.

  Nadalje ŽV HSP PGŽ pozdravlja odluku g. Daniela Srba o ostavci na mjesto Predsjednika HSP te zaključuje da je potrebno na Saboru HSP imati više kvalitetnih kandidata za predsjednika, a koji bi prema Statutu HSP i u demokratskom duhu mogli biti birani od strane izaslanika.

  Dio planova za lokalne izbore na županijskoj razini predstavio je g. Tonči Hrabrić kojeg je ŽV potvrdilo i ovlastilo kao predstavnika i nositelja predizbornih aktivnosti HSP PGŽ. Dotaknuvši se nekolicine tema i problema koji su aktualni u našoj županiji g. Hrabrić je jasno pokazao da nas čeka puno posla i da je zajedništvo i suradnja pravaša u PGŽ potrebitija nego ikad.

  Naglasivši probleme u svojim jedinicama lokalne samouprave, g. Cifrek i g. Galjanić dali su određene smjernice za rad kako županijskog vijeća tako i podružnica koje imaju slične probleme.

  I na kraju iznimno nam je zadovoljstvo i čast objaviti kako se pozivu predsjednika ŽV odazvao i profesor Zvonko Čapko iz Rijeke istaknuti Primorsko goranski pravaš.Izrazivši spremnost da svojim bogatim iskustvom i znanjem pomogne HSP-u u gradu Rijeci i kako je rekao gdje god i što god bude trebalo. Profesor Čapko uz potvrdu ŽV preuzima koordinaciju za grad Rijeku. Ovim putem mu zahvaljujemo i želimo puno uspjeha u radu.

  BOG I HRVATI!

  tekst i foto: hsp pgž