• HSP: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST.


  karlo starčević sabor hsp 3

  Hrvatska stranka prava je na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj u četvrtak u Zagrebu raspravljala o recentnim događanjima na „pravaškoj“ političkoj sceni i donijela slijedeći stav o istome.

  Hrvatska stranka prava stoji na stajalištu da ni jedan pravi pravaš, ako je pravaš nikada i ni u jednoj situaciji ne može i ne smije prisegu dati poglavaru druge država osim Hrvatske. Također stojimo na stajalištu da pravaš nikad i u nijednoj situaciji ne smije davati prisegu i prisegnuti pod zastavom koja nije Hrvatska.

  HSP kao utemeljitelj HOS-a, najčasnije postrojbe koju je Hrvatska imala u Domovinskom ratu, koji je uz sve ostale postrojbe HV dao nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika osuđuje svaku zlouporabu postrojbi i degradacija HOS-a i ograđuje se od istih..

  Neprihvatljivo nam je svako kopiranje, insinuiranje i navodno postrojavanje koje čini štetu HOS-u i dovodi ga u sličan kontekst. Udruge HOS-a imaju svoj kodeks, čast, protokole i obveze kojih se pridržavaju i svako odstupanje od istih podliježe sankcioniraju.

  Hrvatska stranka prava kao najstarija hrvatska stranka i stranka koja je u svojoj povijesti u članstvu imala gotovo sve značajnije intelektualce na hrvatskom etničkom prostoru neprihvatljivim drži svako svođenje pravaštva na redikuliziranje, provociranje i činjenje štete interesima Hrvatske.

  Pravaši su uvijek znali prepoznati povijesni kontekst, kontekst vremena i sukladno tomu postaviti se u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.
  Tako je bilo, tako je danas, tako će biti i ubuduće bez obzira o komu se radilo.


  HRVATSKA STRANKA PRAVA

  Karlo Starčević, predsjednik