• HSP Rijeka poziva druga Obersnela da podnese ostavku!  Svima je znano da su faraoni obnašali svoju funkciju doživotno, a kako za sada stvari stoje niti riječki faraon – Obi I – ne namjerava izmijeniti tu tradiciju. Čvrsto se držeći „svoje“ fotelje sve češće zaboravlja da u gradu kojeg vodi žive … ljudi. Slobodni ljudi, a ne robovi.
  Puna definicija čovjeka obuhvaća i poštivanje određenih vrijednosti: časti, dostojanstva, ….

  Međutim, očigledno je da je s njegovog prijestolja nemoguće doseći ove vrijednosti. Stoga nas niti ne čudi da prije godinu dana nije smijenio svoju pouzdanicu, gđu Veru Begić Blečić, nakon što je pobjegla s mjesta nesreće i to pod utjecajem alkohola.

  Ta dva zla, te dvije nečasti – kukavičluk i alkoholizam – nisu mu bile dovoljne da dotičnu smijeni s tako odgovorne dužnosti kao što je to pročelnica odjela gradske uprave. Neki znaju da grijeh postoji kroz: misao, riječ, djelo i propust.

  Znamo da crveni buržuji ne pohode mjesta na kojima se ova četiri grijeha navode, pa mu stoga ističemo da je PROPUST veliki grijeh. Gosp. Obersnel je konkretno, prije godinu dana propustio smijeniti ili barem suspendirati osobu koja očigledno ima problema s karakterom i s alkoholom, a kako je razvidno iz podataka dostupnih javnosti.

  Time je dao vjetar u leđa dotičnoj gospođi koja je prije nekoliko dana izazvala prometnu nezgodu sa smrtnom posljedicom. A kako definirati ulazak pijane osobe u automobil i vožnju u takvom stanju? O tome će odluku donijeti sud.

  Gđa Vera Begić Blečić je vozila svoj automobil u slobodno vrijeme, kaže njezin šef. Točno. Pitanje je bi li ga vozila da je zbog prošlogodišnjeg grijeha bila i kažnjena. Na nama nije da nagađamo, ali ono što je jasno svakome u demokratskom svijetu (a rečeni se gradonačelnik voli busati u prsa otvorenošću, demokracijom……) jest da SVAKI odgovoran i savjestan političar zbog ovakvog zločina svojih odabranika podnosi ostavku. Kao moralan čin.

  Gosp. Obersnel je u prigodi da pokaže da li morala ima ili nema. Pozivamo ga da podnese ostavku i da se ne skriva iza prozirnih i suvišnih izgovora prebacujući odgovornost i krivicu samo na druge.

  Podsjećamo ga i na obećanja od prije 4 godine, a nakon urušavanja Grohovskog puta. Zbog bujica. Tada je najavio da će Grad Rijeka riješiti taj prometni problem. To nije učinjeno. Riječ je o cesti kojom se najbrže može doći do Lopače iz pravca Rijeke. Pitamo se da li bi šteta koja je nastala u Psihijatrijskoj ustanovi Lopača bila manja da je taj put saniran. Pametnom dovoljno.

  Gospodine Obersnel, predugo čučite na prijestolju našega Grada. Maknite se s njega prije nego napravite još veću štetu našem umirućem Gradu.

  HSP Rijeka
  Dragan Zeko, predsjednik