• HSP Rovišće bio protiv, ali HDZ izglasovao svog uhljeba!


  IZVJEŠĆE SA SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE ROVIŠĆE

  Rovišće.
    Općinsko vijeće općine Rovišće  održalo  je 5. sjednicu u ovom  sazivu.
  Javnost Općine Rovišće mora znati što se događa i na koji način se vodi politika u našoj Općini. Vijeće je  na zadnjoj sjednici usvojila prijedlog HDZ-a i dobili smo uljeba koji će mjesečno Općinu Rovišće koštati 4,000,00 kuna neto.
  Pod izgovorom da načelnik ne stigne obavljati svoj posao za koji je poprilično plaćen, većina vijećnika HDZ-a je izglasala da zamjenik načelnika prima toliku naknadu. Ono što je žalosno odluku su sročili i naveli da će naknadu od 4,000,00 kuna isplaćivati za njegovo volontiranje .

  HSP je bio protiv toga, a gospoda iz vladajućeg HDZ-a bi prvo trebala naučiti što je to pojam – volonter ili volontiranje! Očito to za HDZ ne vrijedi !

  Drugo pitanje HSP-a bilo je o problemima u Domu zdravlja Rovišće zbog čestog nedostatka drugog liječnika, a o problemu smo dobili dosta primjedbi stanovnika koji koriste usluge kod njih. Odgovor načelnika je da je problem riješen i da postoje dva liječnika.
  HSP je na sjednici predložio tematsku točku dnevnog reda po pitanju nekih nepravilnosti u radu DVD-a Predavac o kojima Načelnik i Predsjednik Općinskog vijeća govore. Prijedlog HSP je da se argumenti sučele javno na sjednici Općinskog vijeća u nazočnosti svih mjerodavnih i sazna što je prava istina.

  HSP je razočaran načinom na koji se vodi Općina, a još žalosnije je da se o ljudima u Općini koji doprinose ne vodi briga. Pa tako djelatnik “Komunalca Rovišće” koji je najzaslužniji za realizaciju projekta “Dom kulture Rovišće” u iznosu od 7,500,000,00 kuna napušta Općinu jer nije prepoznat njegov rad.
  Tužno je da HDZ za svoje uljebe ima novca, a ovakve ljude nije spreman nagraditi. U Općini Rovišće ljudi koji doprinose nisu potrebni, a oni koji troše novce su dobrodošli .
  To je i jedan od razloga zašto mladi odlaze iz Općine Rovišće!

  Zvonko Mlakić,vijećnik HSP