• HSP Sirač: „Rad za opće dobro bez naknade „


   hsp siračHrvatska stranka prava ( HSP ) podružnica Sirač aktivno sudijeluje u radu općinskog vijeća Sirač u kojem stranački radi i dijeluje općinski vijećnik HSP-a Josip Hamp. Nakon provedene rasprave podružnica HSP Sirač oglasila se priopćenjem na temu:  “Rad za opće dobro bez naknade”..

  Zakon o socijalnoj skrbi propisao je obveze korisnicima socijalne pomoći (radno ili djelomično sposobnim) da rade za opće dobro bez naknade u svojoj lokalnoj sredini.

  Zakonom je propisano da mjesečno mogu raditi 30 do 90 sati. Općina Sirač po popisu korisnika dobivenim od Centra za socijalnu skrb na svom području ima 44 korisnika koji podliježu ovoj obvezi. Općina Sirač počela je s angažiranjem korisnika poglavito na „javnim radovima – košnje i održavanje javnih površina. Na navedenim poslovima angažirano je do sad 6 korisnika. Budući je zakonom propisana obveza ovakovog angažiranja novijeg datuma, potrebno je od strane Općine osmisliti kvalitetno i trajno angažiranje ovih korisnika i na poslovima koje oni mogu objektivno sukladno svojim sposobnostima i znanjima raditi .

   Stoga HSP podružnica Sirač predlaže mjesnim odborima na području Općine da sagledaju potrebe za angažiranjem korisnika u svojim mjesnim odborima, te da Općinsko vijeće donese određene odluke o angažiranju ovih korisnika kako bi se sve odvijalo na obostranu korist i zadovoljstvo, a obuhvatio maksimalni broj obveznika. Isto tako bi se proširio njihov krug djelovanja i ostvarila intencija zakonodavca da se „radi za opće dobro bez naknade“.

   Podružnica HSP Sirač

  Josip Hamp- općinski vijećnik HSP-a