• HSP Velike Gorice održao Zbor podružnice: Lucijan Maslać i dalje predsjednik!


  hsp-velika-gorica
  Sukladno Statutu stranke održali smo Izborni Zbor naše Podružnice u prostorijama Vijeća Gradske četvrti “Miljenko Granić” na Podbrežnici i na njemu izabrali Predsjednika, te Izvršni i Nadzorni odbor Podružnice.

  Za predsjednika podružnice u novom mandatu jednoglasnu potporu dobio je dosadašnji predsjednik Lucijan Maslać koji ujedno obnaša i dužnosti člana Glavnog stana, te dužnost tajnika županijske organizacije HSP-a.

  U zahvalnom govoru, Lucijan je kronološki naveo sve najbitnije događaje u kojima je podružnica sudjelovala za vrijeme njegova mandata.
  U neravnopravnoj borbi s političkim vjetrenjačama Lucijan je zajedno sa cijelim vodstvom i članstvom u protekle četiri godine nastojao dosljedno, beskompromisno i pravaški djelovati na svim razinama.

  Sa žaljenjem je istaknuo kako se unatoč gorljivom stranačkom zauzimanju za vrijednosti iz Domovinskog rata, nisu ispunila njegova nadanja da se ulice u Velikoj Gorici imenuju po velikogoričkim bojovnicima koji su braneći Vukovar, poginuli u odorama hrvatskih obrambenih snaga (HOS).

  Jedan od njih je bio i Mladen Amstrong Grof, prvi velikogorički predsjednik podružnice u neovisnoj Hrvatskoj, čije ime, zaslugom dosadašnjeg vodstva, podružnica danas s ponosom nosi.

  Moramo istaknuti i to da je imenovanja ulica, po našim službenim prijedlozima, opstruirala stranka na vlasti (HDZ) koja se naziva domoljubnom i koja se ni danas, dva i pol desetljeća od samostalnosti, ne želi odreći Trga Maršala Tita u središtu grada. Nek im je na diku i ponos!

  Evo i imena svih novoizabranih dužnosnika podružnice “Mladen Amstrong Grof” u Velikoj Gorici:

  IZVRŠNI ODBOR – Predsjednik: Lucijan Maslać, dopredsjednici: Stjepan Palčić i Tomislav Omerzo, rizničar: Šime Bačić, tajnik: Ivica Gašpar, članovi: Danko Ištvanek i Robert Bodružić.

  NADZORNI ODBOR – Predsjednik: Krešimir Beljo, članovi: Mario Vuković i Ivan Palčić.

  Čestitke svima koji su izabrani, uz želju da u suradnji sa bratskim pravaškim strankama u narednom razdoblju, učine pravaštvo prepoznatljivim i snažnim kakvog je zamislio i stvarao Otac Domovine dr. Ante Starčević!

  Bog i Hrvati!

  HSP Velika Gorica