• HSP ZAHTJEVA: OPERITE “MRLJU S LICA” HRVATSKOG SABORA.


  Hrvatska stranka prava uputila je zahtjev Predsjednici RH, Predsjedniku Sabora RH i Predsjedniku Vlade RH da isprave nepravdu koja je počinjena usvajanjem Izvješća “Manolićeve komisije” u Hrvatsskom Saboru i da skinu stigmu koja je počinjena Gradu Heroju i braniteljima Vukovara.
  vukovar_groblje19-181111_625PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE
  Kolinda Grabar Kitarović
  PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA
  Josip Leko
  PREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE
  Zoran Milanović

  Predmet:  Zahtjev za poništenje Izvješća državne komisije (tzv. Manolićeve komisije) o pripremi i vođenju obrane Vukovara,
  – dostavlja se

  Nakon pada grada Vukovara formirana je Državna komisija o pripremi i vođenju obrane Vukovara (tzv. Manolićeva komisija) koja je sastavila izvješće koje je usvojeno u prosincu 1991. godine u Hrvatskom Državnom Saboru.

  U Izvješću „Manolićeve komisije“ciljano se bez ikakvih argumenata za pad Vukovara optužuje Zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića-Mladog Jastreba, Zapovjednika operativne grupe Vukovar- Vinkovci-Županja Milu Dedakovića-Jastreba kao kao i ostale branitelje.

  Hrvatska stranka prava traži od Predsjednice RH, Predsjednika Sabora RH i Predsjednika Vlade RH da isprave nepravdu koja je počinjena usvajanjem tog izvješća te da skinu stigmu koja je počinjena Gradu Heroju i braniteljima Vukovara.

  Prošle su 24 godine od pada Vukovara, a nepravda učinjena izvješćem “Manolićeve komisije 91’“ nije ispravljena.

  Hrvatsku stranku prava ne čudi izvešće „Manolićeve komisije“u kojoj su zajedno s Manolićem bili Josip Perković i Zdravko Mustać (današnji zatvorenici u Munchen-u)koji su pripadali UDBI i KOS-u i od istih se nije ni moglo očekivati objektivno mišljenje, ali je skandalozno od hrvatskih državnih institucija da ne čine ništa da bi se ispravila nepravda.

  Podsjećamo Vas kao i hrvatsku javnost da se nakon usvajanja tog izvješća, Zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića – Mladog Jastreba i Zapovjednika operativne grupe Vukovar-Vinkovci-Županja Milu Dedakovića – Jastreba, kao i gotovo cjelokupno zapovjedništvo obrane grada Vukovara proglasilo rušiteljima ustavnog poretka u RH i suradnicima KOS-a.

  U izvješću te sramotne komisije napadala se i Hrvatska stranka prava i bojovnici HOS-a iako sama Manolićeva komisija u trećem stavku Zaključka izvješća navodi (cit): „Unatoč tome, neprijatelj je pretrpio izuzetno velike gubitke u ljudstvu i materijalu, a hrvatske obrambene snage uspješno su svojim nadljudskim herojstvom slomile plan agresora da brzim i udarnim napadajem osvoji Hrvatsku.“

  Branka Borkovića – Mladog Jastreba zapovjednika obrane Vukovara su nakon tog izvješća i besramnog usvajanja istog od Hrvatskog Državnog Sabora zatvarali i tri puta kroz taj isti Sabor vodili u lisicama na ispitivanje JOSIPU PERKOVIĆU.

  Hrvatska stanka prava traži da se na dnevni red Hrvatskog Sabora uvrsti rasprava o ovom besramnom izvješću, na kojoj će se zaključke Manolićeve komisije poništiti i rehabilitirati HEROJI VUKOVARA.
  Približavamo se tužnoj godišnjici okupacije Vukovara te smatramo da je upravo na posljednoj sjednici Hrvatskog sabora u ovom sazivu i prilika da se sa nevino optuženih skine optužba o rušenju Ustavog poretka, koja do dana današnjeg nije povučena.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb, predsjednik