• HSP: ZAŠTO MEDVED ŠUTI?


  veselko krnjić
  Medijska poplava vijesti protivnika i zagovornika oko postavljene ploče u Jasenovcu poginulim i nestalim pripadnicima HOSa prelazi granice zdravog razuma. Novinarsko ne znanje ili namjerno iskrivljivanje povijesnih činjenica i stavljanje pozdrava ZA DOM SPREMNI , koji se nalazi u grbu jedne od postrojbi Hrvatske vojske, u neko drugo vrijeme je uvredljivo i ponižavajuće za sve Hrvatske branitelje.

  Dužni smo podsjetiti na činjenice da je HSP osnivač i utemeljitelj HOS-a. Hrvatska stranka prava je organizirala i financirala HOS na samom početku agresije na Hrvatsku od strane Srbije uz pomoć JNA .
  Dušebrižnike i tobože branitelje starog hrvatskog pozdrava podsjećamo da ako već žele braniti pozdrav ZA DOM SPREMNI da se ostave priča oko ploče poginulim pripadnicima HOS-a i da brane postrojbu Hrvatske vojske HOS.

  Svi domoljubno osviješteni i istinski branitelji digniteta Domovinskoga rata su pozvani i dobro došli da pomognu HSP u zaštiti legalne postrojbe Hrvatske vojske, koju je osnovala HSP.

  Podsjećamo ministra Hrvatskih branitelja g. Tomu Medveda da je za vrijeme prosvjeda ispred ministarstva Hrvatskih branitelja kao predsjednik udruge Ratnih veterana 1 gardijske brigade TIGROVI zagovarao ustavni zakon o Hrvatskim braniteljima.
  Sadašnja vlada nečini ništa po pitanju Ustavnog zakona o Hrvatskim braniteljima, i očito je da je Ustavni zakon o braniteljima bila tema samo za izbore.

  Prvi koji se treba oglasiti i čija je dužnost zaštititi HOS je upravo ministar Hrvatskih branitelja.
  Zahtjevamo od ministra Medveda da zaštiti kako HOS tako i ostale postrojbe
  HV-a iz Domovinskog rata jer je to njegova dužnost.

  Veselko Krnjić, član predsjeništva