• IMIGRANTE U DVORAC, HRVATE U VODU.


  dvorac darda
  Prema neslužbenoj strategiji vlade RH jedna od lokacija za smještaj nadolazećeg vala imigranata je i dvorac Esterhazy u Dardi kako navode neki mediji, spomenička baština 2. kategorije koji još od završetka Domovinskog rata čeka početak svoje obnove.

  Osim što je dvorac spomenička baština koja bi takvim potezom vlade dovela to potpune devastacije tog objekta jer se izbjeglice s istoka sigurno ne bi odnosile prema njemu s dužnim poštovanjem naše povijesti, taj dvorac je vrlo sigurno utočište hrvatskog stanovništva kod prijetnje od poplava koje bi takvim potezom vlade izgubili.

  Ako je taj dvorac u toliko dobrom stanju za prihvat izbjeglica, zašto ga vlada RH ne prepusti hrvatskim braniteljima da ga urede u dom za nezbrinute i bolesne branitelje ili ga ne obnovi za neku komercijalnu svrhu i zaposli stotinjak ljudi iz tih krajeva koji jedva krpaju kraj s krajem. Ne, lakše ga je prepustiti totalnoj devastaciji.

  Dok naši sugrađani beskućnici bauljaju ulicama gradova, imigrante ćemo smještati u dvorac, a beskućnici će svoje mjesto pod suncem, a uskoro i pod ledom, pronaći na nekoj od klupa ili ispod grmova neke ogoljene biljke pokriveni kartonskim kutijama.

  Za to svaki puta kada ih primijeti neki redarstvenik dobiti  će prekršajnu prijavu za skitnju ali i to je neka satisfakcija, barem će dobiti 2-3 dana zatvora i 3 topla obroka u nekoj zatvorskoj ustanovi zbog neplaćanja kazne.

  Neki nas nazivaju populistima i šovinistima ali jedini naš cilj je borba za svakog Hrvata od beskućnika, gladnog djeteta, hrvatskog branitelja do nezbrinutih obitelji i sve dok postoji i jedan takav čovjek i jedno takvo dijete i jedan takav branitelj nama ti „epiteti“ neće smetati.

  HSP neće dozvoliti da se Hrvate baca u vodu.

  Hrvatska stranka prava
  Krešimir Vrpka