• JOSIPOVIĆEV SAVJETNIK JOVIĆ JE PREŠAO “GRANICU”!


  daniel srb za web
  Kad savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Dejan Jović u svojim stavovima pređe granicu koje se ne smije i ne može prijeći dužnost svakog Hrvata je reagirati na istu.
  U časopisu “Politička misao” Jović u tekstu “SAMO U MITOVIMA SVAKI NAROD ŽELI DRŽAVU. U STVARNOSTI – NE”. iznosi teze pozivajući se na rezultate referenduma u Škotskoj da ni Hrvati 1991. godine nisu na referendumu željeli neovisnu Hrvatsku.
  Dovodeći u pitanje slobodu i volju Hrvata za neovisnom državom Josipovićev savjetnik Jović nam tumači i uči nas da smo bili od nekoga prisiljeni glasovati za neovisnost, dok protivnici referenduma o samostalnosti Hrvatske nisu mogli doći do izražaja.

  Teze koje se nadalje provlače kroz tekst su takve da i pučkoškolac može zaključiti koje su namjere savjetnika Jovića. Savjetnik udara u same temelje nastanka suvremene hrvatske države, gdje temeljni proces koji otvara put u nezavisnost naziva “ne liberalnim” i “antidemokratskim”.
  U jednoj rečenici savjetnk Jović kaže – Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših „referenduma o nezavisnosti“. Hoće li to nama Hrvatima savjetnik Jović poručiti da je Referendum o hrvatskoj neovisnosti bio agresivan i pun nasilja i po njegovom shvaćanju kao takav nelegalan i nelegitiman. A što tek reći o stavljanju znaka navoda na REFERENDUM O NEZAVISNOSTI.
  Jović samo ponavlja ono što velikosrpska ideologija govori zadnjih 25 godine, samo ovaj puta umotano u “intelektualniji” obrazac istupanja.

  Naravno da postavljamo i pitanje: zašto? Zašto glavni analitičar Predsjednika Republike na ovakav način tretira hrvatski referendum o neovisnosti? Kakvu poruku time želi uputiti?

  Stav Hrvatske stranke prava je da takav čovjek ne može i nema što raditi na Pantovčaku kao savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Josipovića. U svakoj drugoj normalnoj državi ovakvi stavovi rezultirali bi trenutnom ostavkom i savjetnika i predsjednika države. Stavovi koje prezentira savjetnik Jović su ogledalo i predsjednika.
  Pitanje koje postavljamo je ima li ovaj istup veze s zahuktalom kampanjom za predsjednika RH u kojoj se koriste sva sredstva za slanje poruka biračkom tjelu i za čije interese nastupa savjetnik Jović. Predsjednk Josipović će svakako morati odgovoriti na postavljena pitanja i biračima objasniti zašto kao savjetnika drži čovjeka koji otvoreno napada temelje hrvatske države, a vjerujemo da će i birači znati što im je činiti kad iziđu na biralište i ovakvo ponašanje žestoko kazniti.

  Pitanje postavljamo i predsjedniku Ivi Josipoviću:

  Gospodine Prdsjedniče, dijelite li mišljenje Vašeg glavnog analitičara da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio ne liberalan i antidemokratski?

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Daniel Srb, predsjednik