• KADA ĆE PAVILJON GRADSKI VRT BITI STAVLJEN U FUNKCIJU I ŠTO JE S PRIORITETIMA U GČ NOVI GRAD.


  Drago Markovic republikaHrvatska stranka prava podružnica Osijek  javno postavlja pitanje što se  događa s objektom paviljona “Gradski vrt” čije je obnova započela  još prije tri godine. Naime  svjedoci smo da su radovi na paviljonu obustavljeni, prostor oko paviljona je ponovno zarastao u korov, a na gradilištu nema  nikakvih aktivnosti.

   Svjesni  da  je grad Osijek u financijskim problemima ipak smatramo da    nešto što je započeto treba i završiti i staviti u funkciju. 

  Po svim projekcijama i najavama u vrijeme  prethodne gradske vlasti  isto je najavljivano za kraj 2013. godine,  a aktualna vlast gradonačelnika Vrkića najavljivala je njegovo stavljanje u funkciju do kraja ožujka ove godine.

  Stanovnici GČ Novi grad očekuju  što hitniji nastavak radova, završetak istih, otvaranje jednog odjela gradske knjižnice u paviljonu i uređenje prostora oko paviljona s posebnim naglaskom na potrebu rješavanja pitanja  parkirališta za korisnike  Gradskih bazena koji trenutno koriste prostor ispred paviljona.

   Nadalje, smatramo nužnim upozoriti  na nečinjenje gradske uprave na rješavanju problema stanovnika GČ Novi grad kada su u pitanju liste prioriteta koje je donijelo Vijeće GČ Novi grad.

  Prošlo je već pola 2014. godine  i do sada osim 25 posađenih  stabala ništa nije učinjeno na području  GČ Novi grad. Nijedan nogostup nije obnovljen, nijedna  nova klupa postavljena, nijedno novo rasvjetno tijelo. Tražimo  da  se pod hitno krene s realizacijom   problematičnih točaka u GČ Novi grad kako je i planirano listama prioriteta koje je donijelo Vijeće GČ, a ne  prema  vlastitom nahođenju i interesu nekog činovnika  u gradskoj upravi.

  Ne želimo vjerovati da će se  radovi  koje je planiralo vijeće GČ Novi grad  intezivirati u kasnu jesen budući su ove godine u prosincu izbori za Vijeća GČ i Mjesnih odbora  a aktualna gradska vlast mora s nečime izići pred  Osječane. 

   

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Osijek
  Drago Marković, predsjednik