• Koalicija POMAK formalizirana.


  pomak predstavljanje u zagrebu
  Danas je u prostorijama Histriona u Zagrebu potpisan koalicijski sporazum između nekoliko pravaških stranaka i Obiteljske stranke. Koalicija će u izbornoj utrci sudjelovati pod imenom Pomak, što je, kako su naglasili ujedno i programsko načelo. Odluku o priključenju Pomaku donijela je i ABH-a.

  Već samim odabirom imena pravaši iz HSP-a; HČSP-a te Obiteljska stranka šalju poruku hrvatskim biračima da im je dosta tapkanja u mjestu i nazadovanja. Oni žele pomak u gospodarskom, nacionalnom, socijalnom, pravnom i obrazovnom pogledu.

  Na tiskovnoj konferenciji su svi predsjednici članica svečano potpisali sporazum i još jednom pozvali sve pravaše i domoljube da im se pridruže bez napuštanja vlastitog identiteta i programa.

  Koalicija Pomak, je po izjavama gospode Srba, Pandže i Knezovića, zajednički projekt koji svim članicama omogućava posebnost, a biračima nudi alternativu naspram jugofašističkog SDP-a, novog lijevog HDZ-a i nedefiniranog Mosta.

  Osnovice izbornog programa se još usuglašavaju, ali kako nam je rekao koordinator izbornih aktivnosti i sadržaja, gospodin Vinko Vukadin, on će biti odraz pravaško obiteljskog svjetonazora i odgovora na temeljne probleme hrvatskog društva i naroda.

  Pomakovci su naglasili da je osnovni hrvatski problem velika nezaposlenost, iseljavanje, klijentelizam, korupcija i sve veće odmicanje od slobodne i samostalne hrvatske države za koju se vodio Domovinski rat.

  Upravo zato će okosnicu programa činiti rješenja za pomak na gospodarskom području, jasna politika naspram drugih naroda, država i organizacija, ali i potpuno novi pogled na probleme hrvatskih ratnika i invalida te hrvatske obitelji i djece.

  Prvu točku programa će činiti provedba temeljite i potpune lustracije po uzoru na njemački model denacifikacije, kako bi se konačno napravio odmak od jugoslavenskih ideja, institucija i ideologije.

  Lustracija je neophodna i na gospodarskom području, a svi pravaši su uvjereni da će gospodarska lustracija omogućiti povrat u ratu ukradene imovine od strane nekadašnjih komunstičkih direktora.

  Predstavnica ABH-a Jasna Dautanac posebno apostrofira brigu za hrvatske branitelje.
  Jednu od točaka programa će činiti program skrbi za obitelj, deblokada naroda i novi pristup nevladinim organizacijama. Pravaši iz Pomaka će učiniti sve za zabranu financiranja nesocijalnih udruga iz budžeta, te zabranu svih onih udruga koje se financiraju iz proračuna neke države ili institucije koja nije hrvatska.

  Pomak očekuje dobre izborne rezultate, iako se ne žele upuštati u špekulacije, ali zahvaljujući činjenici da je novi Plenkovićev HDZ postao nova hrvatska ljevica, oni su uvjereni da je moguće nakon dugo godina u Saboru čuti i nrzavisni pravaški glas.

  Kampanju će voditi korektno, ali neumoljivo kad se radi o ukazivanju nepravde prema hrvatskom narodu.

  hsp