• Milouš Koči pokrenuo inicijativu za osnivanje Zadruge u daruvarskom kraju.


    Zasad neformalno udruženje građana  s područja općine Končanica svoje javno djelovanje žele učiniti prepoznatljivim kroz građansku inicijativu za osnivanje Zadruge, kako bi se u funkciju stavila oprema, pokrenuo posao a poljoprivrednici udružili. Ronačelnik ideje je Milouš Koči koji želi upoznati javnost s ciljevima koji se žele postići realizacijom ove ideje inicirane s osnovnom namjerom da  se poljoprivrednici udruže zbog lakše proizvodnje i prodaje poljoprivrednih proizvoda .

    U zadrugu bi se uključili svi koji žele bez obzira bave li se ekološkom ili kovencionalnom prozvodnjom, dakle  svi proizvođači  bez obzira bave li se  voćarstvom, ratarstvom ili stočarstvom.

    Kroz Zadrugu bi poljoprivredni proizvođači mogli osigurati lakši plasman proizvoda, utjecati na  formiranje cijena na tržištu i štititi svoje interese.  Poziv je upućen  za sve poljoprivrednike sa šireg daruvarskog područja, uz dodatak da bi sjedište Zadruge moglo biti u Daruvarskom Brestovcu  u kojem postoje tehnički uvjeti  za sjedište zadruge (prostor, ured, vaga,..)

    Prvi korak je napravljen i javnost je informirana, a u planu je dalje upoznavanje svih zainteresiranih za Zadrugu koji žele i mogu pomoći,  od pojedinačnih poljoprivrednika do  svih razina institucionalne potpore.

    IZVOR: Radio Daruvar