• Aktivnosti pravaške mladeži u Zagrebu


  U posljednjih tjedan dana, Pravaška Mladež se može pohvaliti iznimnom aktivnošću.

  08.04. održan je sastanak mladeži. Glavna tema sastanka su bile planirane akcije povezane uz očekivanje presude generalima, druženje uz roštilj te planiranja suradnje i organizacije s Pravaškom Mladeži Zagrebačke Županije.

  09.04. održano je druženje uz roštilj na vikendici jednog od članova. Bili su pozvani svi članovi mladeži te je zabava potrajala do kasnih sati. Po reakcijama mladeži, roštilj je bio pun pogodak, te se odmah počelo razmišljati o sljedećem takvom druženju, na kojem se nadamo  još većem odazivu  članova  te da će biti još zabavnije.

   15.04. Pravaška Mladež Zagreb, na poziv udruge branitelja Vitez Domovine, sudjeluje u organiziranju dočeka presude generalima na glavnom trgu grada Zagreba. Tamo sudjeluju kao redari i kao barjaktari na bini. U prvim redovima se također moglo vidjeti kako se vijori zastava Pravaške Mladeži. Nepotrebno je reći kako su se članovi osjećali kada su čuli presudu, te kako su se razočarano osjećali dotadašnjom politikom. U tom trenutku još je više porasla volja svih članova da daju sve od sebe i pomognu u tome da se ova država konačno izvede na pravi put.

   16.04. Pravaška Mladež Grada Zagreba i Zagrebačke Županije zajedno s Pravaškom Mladeži Međimurske Županije sudjeluje u postrojavanju i mimohodu domoljubne mladeži, u organizaciji bratske mladeži HČSP-a, predvođenom generalom Glasnovićem. Uz pjesmu se pridružuju prosvjedu branitelja na Trgu Bana Josipa Jelačića gdje su dočekani uz ogroman pljesak od okupljenih. Ponovno se može vidjeti kako se ponosno vijori zastava Mladeži u prvim redovima prosvjednika. Nakon prosvjeda sudjeluju na Trećem Općem Saboru mladeži HČSP-a, gdje se je nazočnima kao prvi gost obratio predsjednik Pravaške Mladeži Zagreb, Ivan Senčar, te je podsjetio na suradnju između dvije mladeži koja je počela od samog osnutka Pravaške Mladeži Zagreb te je najavio još veću i još bolju suradnju između bratskih mladeži. Nakon sabora čestitao je ponovno izabranom predsjedniku Mladeži HČSP-a Frani Čirku, te su jnajavili  još bližu i bolju suradnju.

  Za 06.05. u 19.30 sati u Žerjavićevoj ulici, najavljen je i zajednički sastanak pravaške Mladeži Grada Zagreba i Zagrebačke Županije.