• Nemamo pravo na popuštanje ni „plavima“ ni „crvenima“!


  2014-03-22 12.07.37Domaćin predstavljanja Saveza za Hrvatsku u Sisku  bio je HSP. Predsjednik HSP-a Daniel Srb upozorio je da „ukoliko narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kako i do sada”, odnosno citirao Antu Starčevića i potom se osvrnuo na stanje gospodarstava u Sisku i okolici. – Željezara je propala, Petrokemija se namjerno uništava zbog pogodovanja tko zna komu, Gavrilović seli proizvodnju, a stanje u Rafineriji je proizvod “sanaderizma“. Zato nemamo pravo na popuštanje nikomu, ni  “plavima” ni “crvenima”. Osim Saveza, nitko ne može spriječiti lopove i nesposobnjakoviće – rekao je Srb i poručio da je iduće predstavljanje Saveza za tjedan dana u Šibenik2014-03-22 09.27.11

   SISAK – Čelnici Saveza za Hrvatsku imaju svoje osobne karijere i zanimanja, od liječnika, kirurga, odvjetnika, inženjera, umjetnika do vojnih i policijskih generala. Naš cilj nisu političke fotelje i to je jedna od razlika između nas i političara koji izvan politike ne znaju raditi ništa drugo. Ovi ljudi pred vama spremni su preuzeti odgovornost i ostvariti promjene za bolji život hrvatskog naroda – rekao je Željko Cvrtila, predsjednik ABH, na subotnjem (22. ožujka 2014. godine) javnom predstavljanju Saveza za Hrvatsku u Sisku.

  2014-03-22 09.30.09

  Uobičajeno za skupove Saveza, dvorana u kojoj je bilo predstavljanje, „Kristalna kocka vedrine“ sisačkog Doma kulture, bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Uoči skupa čelnike Saveza primio je sisački biskup Vlado Košić, a srdačni su bili i susreti s građanima Siska na korzu.

  sisak svi
  Predsjednik A-HSS Branko Borković podsjetio je kako su prevareni branitelji koji su stvarali hrvatsku državu jer je nakon Domovinskog rata slijedio politički kaos i enormna pljačka. – Zbog toga domoljubne stranke moraju uzeti politiku u svoje ruke jer to je naša obveza. Budimo skupa. Budimo snaga. Vratimo dijete materi – rekao je Borković.
  – Vrijeme je da zajedno vratimo građanima dostojanstvo i povjerenje u politiku i ljude, kakvo smo imali početkom devedesetih. Danas Hrvati pate u svojoj domovini, gospodarstvo je uništeno, poljoprivreda devastirana, nezaposlenost je velika, a znamo tko je za to kriv i tko to može popraviti – istaknuo je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. – Krivi su i “plavi” i “crveni”! Svjesni smo da se krivci za stanje u Hrvatskoj smjenjuju svake četiri godine ne mogu riješiti naše probleme, probleme može riješiti samo Savez za Hrvatsku – zaključio je Šišljagić.

  Ladislav Iličić, predsjednik Hrasta, istaknuo je da Hrvatska ima idealne uvjete za razvoj poljoprivrede, ali je odnos države prema poljoprivredi drugačiji nego u nekim članicama EU. Ustvrdio je da u predstavničkim tijelima nemamo zastupnike naroda već zastupnike stranaka i partija. Osobito se usprotivio donošenju odluka po partijskom diktatu i naveo primjer uvođenja “spolnog odgoja” u hrvatske škole s ciljem lijeve indoktrinacije djece. – Nećemo dopustiti Jovanoviću da odgaja našu djecu, tražimo pravo izbora – zaključio je Iličić.

    – Zarobili su naš duh, energiju, ponos, prkos i nadu, ali mi ne smijemo dopustiti da ostanemo taoci političara – rekao je predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić. – Dok nam rejting pada, dok se u medijima spominje otuđivanje 15 milijardi u kupovini nafte – rafinerija u Sisku ne radi, Željezara je ugašena, mi pitamo tko je za to kriv? Odgovorni su i HDZ i SDP. I zato pozivam sve da se angažiraju, jer svi smo odgovorni – naglasio je Kujundžić i zaključio: – Upalit ćemo Sisak, upalit ćemo Hrvatsku i hrvatski narod, a neodgovorne vlati poslati u povijest.

  – Narod traži slobodu, narod traži izlaz iz poraza nakon rata – započeo je govor Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke te poručio da “vrijeme traži hrabre ljude, a danas kao da je hrabrost reći muškarac je muškarac, a žena je žena”. Založio se da državne strukture posvete puno više pažnje obitelji, posebno da se ogroman dio proračunskog novaca koje dobivaju razne udruge preusmjeri za potporu obitelji i braniteljima.
   Marko Lukić, predsjednik Zavjeta za Hrvatsku, istaknuo primjere katastrofalne vanjske politike i neprimjerenog ponašanja hrvatske ministrice vanjskih poslova, pogotovo prilikom posjeta Srbiji. – Vučiću se ne treba klanjati kako to neki čine, već ako ikada bude dolazio u bilo kakvu posjetu Hrvatskoj, na Bajakovu ga treba privesti i postaviti pitanje njegove odgovornosti za huškanje pobunjenih Srba u Glini 1995. godine – rekao je Lukić. savez sisak 1

  Domaćin ovoga skupa, predsjednik HSP-a Daniel Srb upozorio je da „ukoliko narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kako i do sada”, odnosno citirao Antu Starčevića i potom se osvrnuo na stanje gospodarstava u Sisku i okolici. – Željezara je propala, Petrokemija se namjerno uništava zbog pogodovanja tko zna komu, Gavrilović seli proizvodnju, a stanje u Rafineriji je proizvod “sanaderizma“. Zato nemamo pravo na popuštanje nikomu, ni  “plavima” ni “crvenima”. Osim Saveza, nitko ne može spriječiti lopove i nesposobnjakoviće – rekao je Srb i poručio da je iduće predstavljanje Saveza za tjedan dana u Šibeniku.

  Drago Marković