• Održan veličanstveni Sabor HSP-a, za predsjednika izabran KARLO STARČEVIĆ.


  hsp sabor 25 02 2017
  U subotu je u Hotelu Internacional u Zagrebu održan veličanstveni Sabor Hrvatske stranke prava na kojoj je za predsjednika izabran Karlo Starčević.

  Ovim činom završava vrijeme u kojem je stranku vodio Daniel Srb koji je otvorio Sabor HSP-a i u emotivnom oproštajnom govoru zahvalio svim svojim suradnicima i stranačkim dužnosnicima koji su u teškim vremenima očuvali Hrvatsku stranku prava, stranku koja je opstala i koja se ponovno pozicionira kao vodeća stranka u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.  U znak zahvalnosti stranka mu se zahvalila prigodnim simboličnim darom.

  Na Saboru Hrvatske stranke prava izabrano je i novo predsjedništvo, ovaj puta značajno podmlađeno jer najmlađi član predsjedništva je Ante Starčević koji nosi i me i prezime Oca domovina i ima samo 22 godine.

  U praksi se događa nova proklamirana politika HSP-a. HSP daje priliku novim mladim snagama, intelektualcima koji znaju artikuliti svoje stavove i koji čvrsto zastupaju i brane pozicije pravaštva.

  hsp sabor 25 02 2017 1

  U svom programu novi predsjednik HSP-a Karlo Starčević je u sedam točaka predstavio svoj program novog HSP-a u kojem ima mjesta za sve slobodno misleće ljude koji su spremni uhvatiti se s ključnim problemima Hrvata na cijelom nacionalnom prostoru.

  Kada je u pitanju stranačka politika Starčević je najavio da nema odstupanja od poznatih stavova pravaša, te najavio žestoku borbu za povratak HSP-a na velika vrata na političku scenu u Hrvatskoj i  najavio značajna stranačka pojačanja nezavisnih intelektualaca.

  Saboru HSP-a su nazočili predstavnici pravaških stranaka, predstavnici  domoljubnih udruga iz  Hrvatske i BiH i nezavisni pojedinci koji djeluju na javnoj i političkoj sceni

  hsp