• Osijek: “Most koji ne ide nikamo niti spaja bilo koji pravac”


  Daniel SrbNajavljena gradnja cestovnog mosta preko Drave u Osijeku koji, po ocjeni HSP-ova gradskog vijećnika Tone Papića, “ne ide nikamo niti spaja bilo koji pravac”, a stajat će “zasigurno oko 20 milijuna eura”, jest bacanje novca u prazno.

  Kritični su i prema najavljenoj gradnji olimpijskoga bazena u Gradskom vrtu jer će, kako je istaknuto, rješavanje vlasništva okolnih objekata biti skuplje od gradnje bazena. Nepotrebnim ocjenjuju i radove na opkopima u osječkoj Tvrđi.

  Predsjednik osječke podružnice HSP-a Mario Opačak nazvao je budući most preko Drave “osječkim Obrovcem” te je najavio da će ta stranka protiv njegove gradnje pokrenuti potpisivanje peticije.

  Projekti koje je najavio grad Osijek su “blefiranje javnosti i pokušaj prikazivanja da se nešto radi”, premda je riječ o projektima koji neće pokrenuti gospodarski oporavak, istaknuto je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

  Daniel Srb rekao je kako je najveći problem što se najavljeni projekti planiraju raditi kreditima, pri čemu je istaknuo da je upravo aktualna HDSSB-ova vlast najviše napadala prošlu gradsku vlast, kada je Anto Đapić bio osječki gradonačelnik, za prezaduženost i ostavljene dugove.

  Istaknuo je kako nije iznenađen što je središnja hrvatska vlast, vezano uz kapitalne objekte, “opet zanemarila Slavoniju”, pri čemu je ocijenio da su razlog tome, među ostalim, i “stalni sukobi lokalne osječke i županijske vlasti s državnim tijelima”.