• Predsjednik HSP-a Karlo Starčević čestitao Dan neovisnosti i pozvao da “obojimo” HRVATSKU u CRVEN-BIJEL-PLAVI.


  Sutra je Dan neovisnosti, blagdan kojim se u Hrvatskoj obilježava 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

  Povodom jednog od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti predsjednik HSP-a Karlo Starčević uputio je čestitku.

  Drage Hrvatice i Hrvati,

  Na ovu dvadeset i šestu obljetnicu s ponosom se prisjećamo na jesen 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim dijelovima bivše SFRJ. Vrijeme je to hrabrih ljudi koji su imali snage za sudbonosne odluke koje su Hrvatsku proglasile neovisnom, samostalnom i suverenom državom i odredile našu sudbinu za budućnost.
  S ponosom se prisjećamo hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji da su se odluke uopće mogle donijeti, branitelja čija je žrtva najzaslužnija za izborenu slobodu i neovisnost suvremene Hrvatske.

  Čvrsto vjerujemo da će u vremenima koja dolaze upravo oni koji su znali u najtežim vremenima iznijeti teret borbe za nazavisnu Hrvatsku znati vratiti Hrvatsku na put kojim je trebala ići, put koji je proklamiran kada se u borbi rađala Republika Hrvatska.
  Hrvatska koja je samostalna, suverena, socijalno pravedna, Hrvatska jednakih šansi za sve.

  Drage Hrvatice i Hrvati, koristim priliku pozvati Vas da s ponosom istaknemo hrvatske zastave na naša pročelja.

  Čestitam vam 08. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

  Karlo Starčević, predsjednik