• Predsjedništvo HSP-BBŽ održalo sjednicu u Bjelovaru


  hsp-bbz

  Dana 09.12.2016.godine održana je sjednica Predsjedništva HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru. Ovaj put domaćin sjednice je bila podružnica HSP Bjelovar i njen predsjednik Josip Rihtarić. Prisutni članovi Predsjedništva podnijeli su izvješća o dosadašnjim aktivnostima koje su obavili, te o realizaciji zadanog plana rada sa prijašnje sjednice .
  Na sjednici je proveden postupak prijema novih članova u HSP. Ovim putem se zahvaljujemo svim našim novim članovima što su prihvatili naš poziv da se učlane u HSP i što su podržali naš projekt „HSP dom svih pravaša“.

  Većina novih članova su mladi obrazovani ljudi koji žele svoj život provesti u Hrvatskoj i nemaju namjeru biti promatrači događanja nego su spremni kroz HSP politički raditi i djelovati u svojim lokalnim sredinama. Kadrovsko jačanje Bjelovarsko-bilogorskog HSP je odličan pokazatelj vrlo kvalitetnog rada ove organizacije, a to je buduća snaga Stranke za slijedeće lokalne izbore.

  Izviješće o radu HSP-BBŽ u 2016.godini podnio je Zvonko Mlakić, dopredsjednik HSP-a i predsjednik HSP-BBŽ.
  U svom izlaganju je istaknuo da je jedan od ciljeva u 2016.godini bio obnova rada HSP po cijeloj županiji. Cilj je djelomično ostvaren uz veliki rad i trud svih naših članica i članova. Tako da na području županije aktivno HSP djeluje u četiri grada i 14 općina. U ostalim općinama i gradovima imenovani su povjerenici Stranke koji će sukladno Statutu održati Zborove podružnica. U prošloj godini održano je na stotinu sastanaka HSP-a, osnovano je mnogo ogranaka Stranke, obnovljen je rad u većini podružnica, a sa radom je započela i naša pravaška mladež pa sa ponosom možemo reći da je – HSP stranka mladih.
  Na sjednici je usvojen plan rada za naredno razdoblje, provedene su posljednje pripreme za Izborni Sabor HSP koji se održava 25.02.2017.godine, te je podržana inicijativa o suradnji HSP, A-HSP i HČSP i njihovo zajedničko političko djelovanje.

  HSP Bjelovarsko-bilogorske županije ima jasan stav kada je u pitanju HOS :

  Kada je bilo najpotrebniji Hrvatskoj domovini HSP je osnovao HOS. Heroji HOS-a ratovali su diljem lijepe naše i obavili posao bez i jedne mrlje u ratu. Zato za nas i je HOS naš ponos. Danas napadati regularnu hrvatsku vojsku je ne dopustivo. Sada je na redu Hrvatska vlast da obrani domovinski rat i svoje branitelje. Ako to ne učini svrstava se protiv Hrvatskih branitelja i svoje domovine.
  Ponovo upozoravamo i tražimo žurnu reakciju državnih institucija, pa Hrvatska nestaje. Opet doživljavamo egzodus hrvatskog naroda iz političkih i gospodarskih razloga.

  Već smo jednom rekli ali moramo ponoviti“ Nažalost naša mladost odlazi, ali ne sa namjerom da se vrate ponovo u Hrvatsku, sada nažalost odlaze i cijele obitelji. Sela nam nestaju, gradovi izumiru a u Hrvatskoj nitko “prstom da makne” da to spriječi. Svake godine u škole se upisuje sve manje djece i neshvatljivo je da niti županije,gradovi i općine , država nisu ništa učinili da to promjene

  Pitamo se što će biti za 10,20 ili više godina?

  Hoćemo li uopće imati mladosti u Hrvatskoj? Iseljava li netko planski nas Hrvate, te priprema teren za useljenje nekih drugih naroda u Hrvatsku. Ovo što se trenutno događa je poraz Hrvatske države u miru. Što bi bilo da su se tako ponašali naši branitelji u ratu, njih bi proglasili izdajnicima ?

  Bog i Hrvati !

  HSP-BBŽ
  Zvonko Mlakić,predsjednik