• Predstavljanje Saveza za Hrvatsku u Šibeniku:”Nije jedan već će pasti oba”


  sšibenik srbSavez za Hrvatsku je danas u Šibeniku predstavio svoju listu  kandidata na izborima za Europski parlament.  Kao i kod svih dosadašnjih tribina i javnih nastupa i ovaj  puta je  Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

  Prije samog predstavljanja kandidata Saveza za Hrvatsku, predstavnici Saveza krenuli su na svetu misu u katedrali sv. Jakova u 9.00 sati, a u 9.45 položili su vijence kod spomenika na Baldekinu stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Draženu Petroviću i  kod spomenika poginulim vatrogascima ispred Vatrogasnog doma 

  sibenik zorica

  Domaćin ovoga skupa, predsjednik HSP-a Daniel Srb  upozorio je na lošu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj  i ocijenio da  je ova vlada  najlošija od Hrvatske samostalnosti. Ovo je vlada koja je  “najbolja” u povećanju nezaposlenosti, iseljavanju mladih,  povećanju zaduženja i uvozu svega i svačega. “Nećemo uvoz različitih roba i hrane a izvoz obrazovane i mlade radne snage”-.  rekao je Srb i dodao da  hrvatsku državu  školovanje  jednog stručnjaka košta  nekoliko stotina tisuća kuna, a mi se njihovog usluga i znanja tako lako odričemo.
  Postoje u Hrvatskoj snage koje  funkcioniraju  po načelu “što gore – to bolje” s ciljem   raseljavanja Hrvata, dovođenja jeftine radne snage iz Srbije i stvaranje nove Jugoslavije, mi to nećemo dopustiti završio je Srb.

  šibenik puno kazališteBranko Borković predsjednik Autohtone  Hrvatske Seljačke stranke je  tijekom svog  govora  pozvao novog državnog odvjetnika da se beskompromisno obračuna  s kriminalom u Hrvatskoj, pogotovo u Hrvatskoj politici i uzviknuo: “Cvitane Savle, ostani Pavle i povedi Hrvatsku u Slobodu”! Također je upozorio na rasprodaju  vode koje je i po ustavu nacionalno dobeo

  Željko Cvrtila predsjednik ABH je u svojem govoru upozorio na političko kadroviranje i zapošljavanje  stranačkih  kolega, rodbine i prijatelja.”Probajte vi zaposliti vaše dijete u fer i tržišnoj utakmici i vidjeti ćete rezultata tog pokušaja, biti će zaposlen netko iz SDP-a ili HDZ-a ovisno o kojoj instituciji se radi i ko njome upravlja”- rekao je Cvrtila.

  Ladislav Iličić, predsjednik Hrasta pozvao je sve da ustanu za svoja prava.  “Obitelj je pokretač razvoja. Dobar brak i odgoj djece su ono što nama treba” – rekao je Ilčić. Ministar ima svoje ljude u  Iskoraku i Kontri koji meni  hoće govoriti kako da je odgajam svoje petero djece. Želimo biti Hrvati i vjernici, a ne da se od nas stvaraju građani drugog reda – žestoko je istupio Iličić

  .šibenik 4

  Savez za Hrvatsku ima namjeru završiti ono što smo započeli 1990. godine, vratit ponos i dostojanstvo Hrvatske i hrvatskog branitelja – započeo je svoj govor predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.  U govoru je istakao potrebu razvoja industrije, poljoprivrede, ribarstva, turizma, energetike.
  “Da li je to moguće s  Karamarkom i HDZ-om, da li je to moguće s Milanovićem i SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima  – postavio je Šišljagić pitanje i  dao na njega rezolutan odgovor – NE nije moguće i zato je potreban Savez za Hrvatsku.

   Predsjednik obiteljske stranke  Mate Knezović  je postavio pitanje odlaska mladih iz Hrvatske. Također je istaknuo i pitanje raspodjele državnog novca kojekakvim udrugama koje rade samo na  odnarođivanju hrvatskog naroda. Radi se o ogromnim količinama  novca koji se mogao iskoristiti na puno bolji način – istaknuo je Knezović

  Marko Lukić se založio za opće hrvatsko i braniteljsko jedinstvo u cilju ispunjavanja Hrvatskih nacionalnih interesa.  Naša šansa je u zajedništvu  i mi ne smijemo zaboraviti ni naše sunarodnjake u Bosni i Hercegovini – zaključio je Lukić. Prafrazirajući  poznati šibenski usklik  završio je  s pozivom da na idućim izborima “PADNU OBA” i SDP i HDZ.

  Ako u Europi budu oni koji znaju braniti Hrvatsku, koji imaju Hrvatsku na srcu, koji nisu puki administratori i rade za 5 ili 10 tisuća eura, tada ćemo povratiti rejting, tada ćemo pregovarati po načelima nećemo ispustiti gospodarski pojas ili ribarstvo, neće se događati da bušimo Jadran, tek tako prodavati ili predati naše brendove Sloveniji ili kome već pa postaju tko zna čiji, rekao je Kujundžić.

  šibenik srb jure peran

  Tekst: Drago Marković

  foto: HSP i Dalmacijanews