• PRIOPĆENJE SAVEZA ZA HRVATSKU!


  savez-za-hrvatsku skupnaKoordinacija Saveza za Hrvatsku izvješćuje članstvo, simpatizere i prijatelje Saveza o zaključcima donesenim na sjednici održanoj u četvrtak 5. lipnja, na kojoj je raspravljano je o rezultatima izbora za EU parlament, pripremama za lokalne izbore u Vukovaru i daljnjim planovima političkog djelovanja Saveza.
  Ono što svakako želimo naglasiti je izniman trud i nesebično zalaganje članstva svih stranaka Saveza za Hrvatsku tijekom izborne kampanje na terenu i bez tog angažmana ne bi bilo ni ovog rezultata koji je ostvaren. Stoga kao predsjednici stranaka članica zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način potpomogli radu Saveza kao i svima koji su svoj glas povjerili Savezu. 
  Analizom izbornih rezultata uočeni su određeni propusti i slabosti u radu, no sve članice Saveza složne su u zaključku kako je neupitno da je Savez postao nova politička snaga koja je u kratkom periodu od samo tri mjeseca uspjela objediniti osam političkih stranaka na istoj platformi, s ciljem početka političke promjene u Republici Hrvatskoj i zaustavljana daljnje propasti hrvatskog društva i hrvatske države te vraćanje povjerenja hrvatskih građana u politiku. S rezultatom od 7 % i prijeđenim pragom možemo biti zadovoljni utoliko jer smo, usprkos medijskoj blokadi, potaknuli na izlaznost i onaj dio glasača koji ne pripadaju SDP-u i HDZ-u te zadobili njihovo povjerenje. To nam daje razloga za optimizam u planovima za predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore na kojima očekujemo još veću izlaznost. Razlog za nezadovoljstvo imamo jedino zbog činjenice kako se u politici kao i u sportu broji samo pobjeda koja je u konačnici izostala.
  Iako ne želimo od sebe stvarati žrtvu, suglasni smo kako ćemo iskoristiti sve zakonske mogućnosti kojima ćemo ukazati na propuste u izbornom procesu, a koji su neupitno utjecali na to da je Savez u vremenu od 23:00 sata na dan izbora do 3:15 sati sljedećeg dana, za stotinjak glasova izgubio mandat za EU parlament iako je prešao izborni prag.
  Na predstojećim lokalnim izborima u Vukovaru Savez nije izišao sa svojim kandidatom za gradonačelnika već samo s listom za Gradsko vijeće. Pozivamo članstvo Saveza na maksimalnu izlaznost na izbore kako bi lista s kojom Savez izlazi ostvarila što bolji rezultat, a time i priliku da budućim vijećnicima Saveza za konkretan doprinos ostvarivanju hrvatske nacionalne politike i zaštiti Vukovara kao simbola otpora u Domovinskom ratu, ali i izgradnji modernog Vukovara kao ponosa Hrvatske danas. Prilikom izbora za gradonačelnika Vukovara pozivamo članstvo i simpatizere na podršku onom kandidatu koji će čvrsto zastupati hrvatske nacionalne interese te osigurati dostojanstven život svim građanima Vukovara. 
  U daljnjem političkom djelovanju Saveza, sve članice suglasne su kako i dalje ostaju okupljene usprkos eventualnim različitostima u pristupu nekim političkim pitanjima koje će se premostiti u korist zajedničkih ciljeva. Određene promjene u radu svakako su nužne, stoga će se o istima pripremiti konkretan prijedlog modela daljnjeg zajedničkog funkcioniranja Saveza.
  Na slijedećoj sjednici Koordinacije donijet će se odluka o tome hoće li će Savez izići sa svojim predsjedničkim kandidatom na predstojeće predsjedničke izbore i time će se otkloniti nejasnoće koje su ovog trenutka plasirane u javnosti.

  Savez za Hrvatsku.